26 December 2011

O cronică de Crăciun...(This is What is all About)

Desdemona blogului este mai în măsură să ne informeze pe această chestiune jurnalistică, dar din câte știu, pe vremea când ziaristica mai însemna ceva și publicațiile erau demne de a fi citite, cronica de Crăciun era un obicei al fiecăreia dintre acestea, marcând diferite evenimente festive și aducând comentarii de bun gust legate de sărbătoare și valorile ei.  Acum, specific timpului în care ne aflăm, obiceiul s-a mai păstrat în unele locuri, dar tot ceea ce aflăm sunt ori prostioare ieftine legate de cadouri, petreceri și celebrități ori o cavalcadă de ură la adresa modurilor în care se petrece acum Crăciunul urmată de îndemnuri anti-bețivăneală, anti-comercial și sfaturi pentru bucurii mărețe cu familia și bucurie bucurie bucuriefericirebucuriefericirebucuRieFerIcirEBucuriESIFERICIRE.

Paradoxal, ambele direcții inconștient se dau cap în cap în punctul ăsta: fericirea. Ramura comercială bate apa în piuă cu cadourile care aduc zâmbetele acelea grotesc de lărgite în reclamele cu familii aflate lângă pomul de Crăciun și cu mâncărurile cât se poate de aducătoare de...UNItate - asta de unde au mai scos-o? Ăilalți, se revoltă...but all they can do is spit obsessive-compulsive disordered rants, that Woland would agree...schizophrénie. Devine schizofrenic și schizofonic să te legi de decadența lumii moderne, pe motiv că dacă aduci critică și pui sub reflector diferite comportamente puerile o să le corectezi. Nu o să faci decât din rahat bici și o să te arunci orbește într-un conflict pluripartit îmbătrinit între isterici.

Soluția! SOLUȚIA! Propune-ne soluția! Dar toți stați cu săbiile ascuțite, așezați pe resorturi și atârnând de frânghii. Esența voastră este REACȚIA și nu creația. Ce să zic? Ascultați de ceea ce e în interiorul vostru? Întoarceți-vă la ideile spirituale? Amintiți-vă de...ce era (înainte - entianî ) <- ? "Mistic nenorocit", veți striga,
"neancorat în realitate și șoarece de bibliotecă - NU ȘTII nu știi ce e distracția". Să stăm atunci cu distracția. Să ne bucurăm. x3 Să ne trăim viața, de ce nu. :) Și apropo, dacă nu faci asta și te retragi, scoți cartea Misticului și îi fuți pe toți cu Thelema, tot nu ajungi decât la o isterică satisfacție. Din partea mea, distruge toată planeta și urcă-te la toate stelele, trăncănește cu toți cei ZECE și cu al 11-lea și apoi treci și de văl. Who cares. 

Chiar și mega-iluminat există Suficiente calcule stocastice care să-ți trimită un Stâlp în cale de care o să te izbești ca bețivul pe stradă. Nu energiile și ființele și dimensiunile. Calculele. Ce ironic.

Reacție. Ah, îmi trăiesc viața și mă fut și fac bani și îmi iau toate că oricum e scurtă.
Reacție. Ah, mă fut ăștia și nu am niciun noroc, învăț the other way și apoi vă rup.
Reacție. Întâi fac treburi din astea obișnuite, că trebuie, apoi promit că o să mă ocup și de altele.
Reacție. Simt chemarea. Simt că nu e real. Simt că e ceva mai mult. Simt că pot descoperi adevărul.
Reacție. I need you. I love you. Play with me. Guide me. Rise. 
Reacție. asta este, asta fac. asta este, asta fac. asta este, asta fac.
Reacție. Esteticile spun că. Teoria spune că. Prietenii spun că. Bunul simț spune că. Religia spune că.
Reacție. Eu sunt așa cum sunt și nimeni nu mă poate schimba. Eu
Reacție. Stet. :)
Reacție. Stet. :)
Reacție. Stet. :)
Creație



















1 comment: