28 August 2009

Ţăranii de Bucureşti

Ştiu că există atlasul ăla de mitocănie urbană dar creatorii săi au omis multe.
După ce mi-am târât existenţa toată viaţa în Bucureşti am ajuns la concluzia că micul Paris este în întregime populat de ţărani. Fii lu’ Gheorghe din Comuna Văgăuna au ajuns aici cu mult timp în urmă şi si-au înfipt mădularele în cocoanele delicate cu pălării simandicoase pentru a împrăştia prostia şi tradiţia de a mânca brânză cu ceapă şi cu roşii. S-a înmulţit până li s-au ofilit vlăstarele iar odraslele lor mâncătoare de telemea de oaie au îndobitocit restu’ locuitorilor. Pentru că nu era de ajuns, toţi ţăranii vin la Bucureşti. Toate târfele provinciale care pun botu’ la treabă pe o punga de seminţe şi nea’ Ilie care a dat la sapă toată viaţa şi a venit aici să-şi împlinească ămericăn dreamu’-varianta mioritică.
Avem mai multe categorii. Dacă nu sunteţi bucureşteni n-aveţi cum să înţelegeţi.
Burtica fericită.
Un fel de Buddha dar fără chipul de mâncător de orez. Umblă ziua, în amiaza mare cu maieul original Puma suflecat deasupra burţii, lăsând la vedere butoiul de bere. Se scarpină ocazional în buric şi se joacă cu scamele descoperite acolo. Este dobitocul ăla care geme când merge sau când se aşează pe locul ăla din tramvai furat de la tine. Transpiră de parcă se fute când merge. Pentru el, să te imbraci de ocazie-adică la nunţi, botezuri şi de Sfântă Mărie- înseamnă să-ţi tragi ciocatele în picioare, asortate la pantalonii dă trening cu 3 dungi pe margine.
Omu’ cu pomu’.
E individu’ ăla care merge la 2 noaptea ţinându-se de garduri şi ocazional îşi scoate hamsia şi se pişă clătinându-se, mai mult sau mai puţin în văzul lumii.
Neanderthalul care a descoperit focul.
E animalul ăla care încinge de-un grătar în grădina din faţa/spatele blocului, se scarpină la pulă, întoarce mititeii şi-şi cheamă neamu’ de maimuţe la masă. Tot în grădină, sub geamurile vecinilor.
Carmelita
În general pizdă. Aleargă grăbită prin cartier în şlapi d’ăia interdigitali, cu bentiţă cu pampoane şi ghiuluri pă dejte. Întrebată de sănătate de indivizi care sigur au spart-o la poponeaţă pe vremea când nu-ţi puteai băga borcanu’ de dulceaţă în lorgeanul ei răspunde grăbită că a început “Carmelita”. “Carmelita” iz da new “Inimă de ţigan”. [şi maică-mea se uită la laba aia de film, apropo]
Chinatown
A observat cineva că au venit o grămadă de chinezi la noi? Noroc că nu şi-au luat şi femei şi n-au ce fute că altfel deveneam minoritate în câţiva ani. Văd foarte mulţi în zona Gării de Nord sau Obor.
Mâncătorii notorii de plăcintă
Pula mea. A vrut Xaphiris să fac şi categoria asta. Am făcut-o
Vecinul de deasupra mea.
Ăsta primeşte o categorie specială. E mârlanul ăla care m-a inundat anu' trecut de nu ştiu câte ori. E acelaşi mârlan care la 12 noaptea dă cu aspiratorul, la 2 noaptea mută mobila şi la 2 jumate îşi fute proasta. Această fiinţă unicelulară profită de fiecare sărbătoare să se îmbete ca porcul şi pe urmă să borască pe geamul meu.
Este un individ pe la vreo 27 de ani, care se încadrează perfect în descrierea "mare şi prost".I-a cumpărat tac'su apartament şi acum se joacă de-a armăsarul. E acelaşi personaj care aruncă prezervativele pe geam...în grădină. Eu am un copac fix în faţa geamului. Dimineaţa, când ies pe balcon la cafea şi ţigară ca tot omul mă uit la copacul ala şi parcă-i bradu' de Crăciun, doar că în loc de globuleţe colorate are prezervative folosite. Ce? E mai simplu să le arunci pe geam decât să-ţi mişti hoitu' nespălat la coşul de gunoi. Acelaşi dobitoc are o manie să-şi scuture coverturile răpănoase pe geam. Evident, tot jegu’ lui intră la mine în balcon. Îl injur. Se opreşte câteva secunde şi când consideră că am dispărut o ia de la capăt. Am făcut roşu în gât de la cât am urlat la el. Da’ îmi place că-i cuminte şi se mobilizează rapid când îi zic ceva de dulce.
I so love this city.
Mă rog...sunt mai multe categorii. Nu am eu timp şi chef destul să le enumăr.

To be continued...

13 comments:

  1. Um... doar n-ai dat copy-paste la ultima parte dintr-o postare mai veche! Did you? :|

    ReplyDelete
  2. Din aia nefinalizata. M-am gandit ca daca tot nu am postat-o se potrivea de minune aici. Ar fi fost prea aiurea sa mai scriu inca o data de dobitocul de deasupra separat.
    [de parca ii pasa cuiva. seriously.]

    ReplyDelete
  3. Ha ha ha rad cu lacrimi dar si putin fortata ca sa nu recunosc ca lacrimile acelea ar putea fi si de groaza,in orice oras gasesti specimenele descrise de tine...dar pot spune ca ai uitat ceva foarte important!
    Unde sunt taţele?ai uitat de gardienele mancatoare de seminte de la usa aceea pe care trebuie sa intri ca sa ajungi in casa

    ReplyDelete
  4. Eu stau intr-un cartier mai primitiv...nu am gardieni la usa...dar am pisici care se pisa pe presu' meu. E da vis.

    ReplyDelete
  5. God..:))..e asa amuzant tocmai pentru ca e adevarat..mai bine sa radem decat sa plangem :))..nici nu mai stiu ce sa fac atunci cand citesc de d'astia daca sa rad sau sa-mi fie rau..

    ReplyDelete
  6. Nu stiu de tine, da' eu am invatat sa rad si sa trec mai departe. Daca nu ar fi lumea de astazi cum e, nu ar mai exista blogul asta(si inca 90% din bloguri) iar eu m-as retrage in munti, stand pe prispa, band ceai englezesc si cititnd "Pe aripile vantului". Sau "Mandrie si prejudecata" :))

    ReplyDelete
  7. I feel your pain, da... care-i problema cu slapii interdigitali ?

    ReplyDelete
  8. Exista doua feluri de slapi interdigitali: Aia finuti, de bun gust si aia aurii, roz, pula mea cu strasuri si briz brizuri fermecatoare pe ei....ghici la ce categorie ma refeream eu :))
    Slapi interdigitali port si eu, dar sunt simpli si nu te poti bronza la ei :))

    ReplyDelete
  9. =)) hai cuae!
    e mai..pula mea.

    ReplyDelete
  10. =)) Fun day that day was.
    E asa mai...pula mea.

    ReplyDelete
  11. fara legatura cu articolul de fata, mai curand cu bannerul, o poza cu o pisica doxata : http://www.flickr.com/photos/librarianguish/145196666/

    (nu tre sa publici neaparat comentariul)

    ReplyDelete
  12. Cutenessness xD

    Eu dau accept la absolut toate comentariile...(unless someone asks me specifically not to), fie ca-s injuraturi, fie ca-s pareri de om normal, fie ca sunt idei random... :-??
    Me likes da smart kitteh

    ReplyDelete