28 January 2010

Hold your tongue, woman!

Stii ca trebuia sa iti tii gura. Esti o mica tentativa de femeie cu fixatii bolnave in mintea de mult roasa de urmele altora. Macar tine-ti marul din gura cu mandrie in timp ce astepti cuminte pe masa altora sa fi devorata din cuvinte.
Tu nu trebuie decat sa iti tii docila pliscul si ocazional sa scoti la inaintare un ranjet care sa para macar pe sfert natural, cu scopul de a face oamenii sa se simta bine.
Ironic. Nu placi pe nimeni daca stai putin pe ganduri. Le vezi numai defectele si totusi te-ai arunca in fata unei masini pentru ei daca o situatie nefericita ar cere asta.
Stiai foarte bine ca vocea ta nu a fost facuta sa fie auzita de vreo fiinta umana.

Asculta. Aproba. Apreciaza. Cei trei "A".

Esti doar o mica scursura cu fixuri ciudate care pun lumea pe fuga. Cel mai sumbru aspect este ca lucrul asta nu te deranjeaza catusi de putin. Iti petreci tot timpul alergand dupa fantome iar o jumatate o dedici activitatii de a-ti complica viata. Pentru ca daca in capul tau nu ai crede ca totul este o piesa de teatru dramatica ti-ai pierde mintile si ai realiza cat de goala esti. Cat de singura esti. Te incurci cu tot felul de oameni, te bagi adanc in vietile lor, patrunzi in fiecare coltisor si le invadezi chiar si umbra de pe asfalt, ca pe urma sa dispari fara vreun semn. La asta te-ai priceput intotdeauna. Sa dispari. De ce nu faci o scamatorie ca la circul Globus sa dispari de tot? Pentru ca ai dat gres si la asta de prea multe ori asa ca te-ai intors cu coada intre picioare la a-ti complica existenta patetica mai mult.

Aclama epava.

Nu ai nici macar un prieten stabil...doar figuri pe care le vezi cand dau tot ei un semn de viata, pentru ca tu n-o sa te obosesti niciodata sa faci asta. Preferi sa-ti ascunzi fata de lume si sa fugi constant in lumea ta goala. Fara oameni, fara intuneric, fara iubire, fara toate lucrurile de care te feresti. Ti-e frica sa fii dezamagita si tradata, din nou, desi nu ai vreun drept sa iti pui frunze de maslin in par. Esti poate chiar mai demna de dispret ca oamenii pe care ii urasti atat de mult. Ascunde-ti gandurile in continuare. Poate asa o sa te invite in continuare la petrecerile alea de cacat si la alte evenimente care te vor pune fata in fata cu oameni. Oamenii aia care te-au distrus. Oamenii pe care ii vei pune in bucati la picioarele tale. Nu pentru ca esti superioara ci pentru ca si tu candva ai fost la picioarele tuturor. Dar nu vorbim despre asta...tu trebuie doar sa taci altfel o sa ramai cu adevarat singura.

Baby, you're sick...

17 comments:

  1. Casca ochii mari si uite-te tacut cand cineva intreaba de tine, nu pentru ca vrea sa intoarca subiectul spre sine si nu pentru ca vrea sa-si auda parerea intr-un alt glas, ci pentru ca vrea sa afle ce mai este pe lumea asta in afara de ce i se petrece in minte. In clipa aceea uita tot ce ai vrut sa zici vreodata, si priveste adanc in linistea nemiscata :P

    ReplyDelete
  2. Linistea mea e cel mai bun mijloc de comunicare. Regretabil, putine persoane au inteles asta. Just one...

    ReplyDelete
  3. Daca asta este pentru mine..o sa ma simt flatata :)

    Dar la o adica, nu ma sti indeajuns de bine cat cei cu care stau si vorbesc.. pentru a putea sa-mi pastrunzi o sfera pe care to o insailezi si o invaluiesti in concepte bazate pe ceea ce scriu sau exprim. Un om se delimiteaza la mai mult decat UN ASPECT, si se imparte la mai multe descrieri aleatorii a oamenilor din viata lui.
    Nu poti sti pe cine uraste un om, fiindca insasi ura este un concept si o senzatie eronata. O privire obiectiva a lucrurilor nu poate fi aruncata de nici o persoana care pretinde ca are o viata , si sti bine acest lucru.
    Desi preferam sa o spui intr-un mod mai... omenesc, si sa imi zici pe sleau ca prezenta mea aici este la fel de stresanta ca a vreunei stresate de viata care intra sa urle ca viziunea ta este diferita de a lor deci gresita.
    Oricum, ca sa inchei, nu era scopul sa-ti mananc tie nervii aici, poate doar simteam ca pot sa scriu ceva fara etichetele de rigoare de genul ...2 -3 cuvinte "fain blog, pa"..or something scuipat la nimereala. But that's fine with me... poate am uitat codul regulilor de bune maniere pe internet. Guess the "real speaking" nu e acelasi cu a argumenta ceva aici. Imi pare rau ca am violat limita de spatiu... sau ca "I'm in need of attention" [si nu stiam :|]

    Unii apreciaza ideea conform careia "daca nu am ceva bun sau important de zis, mai bine nu mai spune deloc"..trebuie sa-mi mai scot din detalii si "inner world" bazaconii shit.

    Banuiesc ca episodul cu care ma ajutasei atunci, dupa operatie, a fost facut tot la ideea "urasc pe toti dar la o adica , m-as arunca in fata trenului pt ei". :) Imi place sa am atatea personalitati...poate ma imbogatiti voi dar sigur nu duc lipsa niciodata.

    Respectele mele oana pt tot ceea ce faci aici si pt ca esti o fata exceptionala , dar nu mai trata lumea ca pe masinarii. Unii sunt draguti si cu defectele de rigoare... in definitiv, that's what being human means after all.

    Data viitoare zimi face to face... nu te ascunde dupa subtilitati artistice fiindca nu are rost sa iti exprimi o opinie pe gustul publicului daca nu isi atinge scopul final, si anume la a lamuri lucrurile si nu le innoda mai mult.But again..it won't be any "future task" pe asta. In definitiv, de ce sa nu fac eu un blog foarte interesant si captivant despre "someone stressing my stuff" , decat sa ii spun acelei persoane direct, si sa se simta singura , fara a mai arata eu cata ocupatie am in intelegerea nebuniei teribiliste din tinerimea actuala.

    Intelegeam la pitzi.. la sataniste frustrate de viata , rasarite aici anonim, la nebune frustrate de anonimitate sau de vreo fantasma a trecutului lor... dar la o adica pe mine ma stiai fata. Deci era simplu sa imi abordezi "registrul lingvistic" si a-mi spune in 2 timpi si 3 miscari sa ma simt ca-s in plus aici.

    In fine Oana... toate cele bune. Poate ma asteptam sa o faci cu mai putin stil.. decat atat. Dar nu ai tradat spectatorii..ci doar o admiratoare, pe care puteai sa o dai dracul in orice alt mod posibil si ti-ar fi ramas in continuare asa. O zi buna sa ai.

    ReplyDelete
  4. Si in viitor..pune mai mult accent pe valorile reale. Ce mi-e o tipa care reuseste sa faca un "half description" foarte la moda pe blogul mariei sale..si ce mi-e un tip gen Romeo care m-a educat ce e aia sa vorbesti cu o persoana in "real conversation" si ce e aia sa stai sa intorci aspecte pe internet [Romeo cu care ai vb dar cred ca si pe el il sti din 2-3 cuvinte, caci sti sa diseci omul numai cu internet "talent"... in real world trebuie sa ai ceva mai mult decat obiectivitate si 2-3 fraze strong on their shitty reaction over low-minded faggots].
    Nah sa dau si yo un Anonymous ...sa fiu mai cul.

    ReplyDelete
  5. chestie rara:ai mult curaj...9 persoane din 10 pe care le stiu n-ar sonda asa.e...periculos de frumos totusi...

    ReplyDelete
  6. @Morgan: WTF? Multa lume m-a intrebat "Despre cine este vorba?". Cand scriu la persoana a doua ma adresez MIE pentru ca EU simt chestiile alea...le scriu din prisma unui conflict interior.

    Nu iti port nici un fel de pica nici pentru faza aia cu Dooz, pentru care alte persoane si-ar fi bagat pula. Da, mi-am pierdut intr-o proportie destul de mare increderea dar asta nu inseamna ca o sa arunc cu cacat in tine. Atata timp cat inca stau pe langa tine inseamna ca apreciez ceva la tine. Nu tin langa mine oamenii pe care ii consider de cacat. Think about it.

    ReplyDelete
  7. e o chestie sa te arunci in fata unor masini pentru cineva. nu-ti trebuie multa gandire si daca ai putin noroc, "rezolvi multe" cu un asemenea gest. scapi usor. e si mai usor sa aberezi asa, stiind ca is putine sanse ca sa fie nevoie de asta vreodata. alta chestie e sa fii acolo pentru acel cineva zi cu zi daca are nevoie de tine...

    pe de alta parte, degeaba te vede ca cea mai sacra si pretioasa fiinta pe lumea asta, in intregimea ta, cu tot cu binele si raul din tine, daca tu prin defectele lui vezi doar pe altii. poti sa zici ca daca asta face, daca te aseaza pe un piedestal de marmura intr-un sanctuar de al lui, nu te cunoaste destul de bine. probabil. dar oare il lasi? oare ii dezvalui cine esti cu adevarat? il lasi sa te judece dupa propria minte si corazon? sau ti-e teama ca nu te va putea accepta daca va vedea ca pe dinauntru esti putreda? daca asta crezi... daca crezi ca toata lumea pune accent pe defectele de care oricum nu poti scapa si incerci sa le ascunzi in tacere, nici nu ai cum sa recunosti acel om care tot va tine la tine. nu din mila pentru biata de tine, si nici fara sa-ti ia in seama stigmatele si imperfectiunile, ci in ciuda lor, in ciuda faptului ca o parte din tine e stricata si pute

    acel om merita o sansa. merita sa-l lasi sa te cunoasca din deplin, chiar daca ti-e frica, chiar daca tie rusine. ii datorezi atat, macar din respect

    ReplyDelete
  8. Nu se mai merita. Prefer sa invat din greseli.

    "If love is a sin, then this plane is full of saints."

    ReplyDelete
  9. It hurts because it is.. 80%..or maybe more. But it still hurts. Like fuckin' hell...


    ...'cause half says NO and half says thank you. And I don't know which way to stay.. maybe I'll just get out of here. Saying.. nice writing girl.

    That's what all others say... after all...isn't it? :) And you know...and I know... and I'll fuckin' try to say no again. But truth is.. I hate you for knowing more than you should know.

    "And the truth is you can't hide from the truth
    And the truth hurts because the truth is all there is..."

    Thank you..

    ReplyDelete
  10. damn you ... :) Nu numai ca am facut confuzie totala..dar am fost si frustrata ca zici lumii de mine.

    Doamne...ce episod.Mi-e si rusine de cum m-a pocnit plansul si frustrarea. At least one good point as you said... :) Era acolo un sambure de otrava huh... yo cred ca tu o sa faci rumegus din el. Hope I will too.. inainte sa faca el din mine

    Love ya girl..

    [and soz de nebunia asta :) Ba era sa-ti fac si scandal ca te iei si tu ca restu faunei de viata mea personala. Gizas... ospiciul ala... oare se ajunge repede cu metroul? Ca mi-a expirat abonamentul... :) freakin' weird life...indeed ]

    ReplyDelete
  11. Cine stie cine s-o mai regasi in postarea asta...asteptam sa ne strangem mai multi schizofrenici...mergem frumos cu metroul, vorba ta, ca acolo sigur mai racolam subiecti :))

    ReplyDelete
  12. coana preoteaso, ai scris aproape liric. place-mi.
    (mai tarziu) am descoperit cum ti-ai redenumit blogrollul , "Oameni care isi folosesc mintea, nu curul" si m-a bufnit un ras nebun de s-a auzit prin vecini.

    cheers!

    ReplyDelete
  13. "Nu ai nici macar un prieten stabil...doar figuri pe care le vezi cand dau tot ei un semn de viata, pentru ca tu n-o sa te obosesti niciodata sa faci asta. "

    nu ai nici un prieten stabil si asta e ceva RAU?!? jeez, don't worry about it, girl!

    am niste colege super scroafe la serviciu, intamplator mai tinere decat mine, dar casatorite si cu plozi, pentru care, daca nu am un putzoi de sot care sa ma fi fecundat pana acum la 27 de ani,inseamna ca sunt handicapata.

    dar, sa ma pupe!...

    o fi fain sa ai un un suflet pereche, ce sa zic, mi-am gasit si mi-am pierdut cateva sufletele de-astea in treacat fie spus, dar nimeni nu are nimic de demonstrat la capitolul asta, nu are rost sa ne simtim prost cand nu avem izbitul atasat de brat.

    ReplyDelete
  14. Pai 90% din oameni isi folosesc anusul pentru a grai poetic, ceea ce nu ma deranjeaza catusi de putin ca altfel viata ar fi trista si neagra.

    ReplyDelete
  15. Faza cu duduile de la serviciul tau imi aminteste de maica'mea. E genul ala de femeie care crede ca daca ai sot si 3 plozi care o sa te bata la 11 ani ca sa-ti ia banii sa bage in vema...o sa te respecte vecinii. Ce daca te bate si vrea sa stai cu o mana pe oala cu sarmale si cu alta pe un coi paros? Las' sa fie! Sa fi cocoana adevarata, cu pularau langa tine!

    Ma pis pe mentalitatea de genul. Poti sa ajungi departe in viata si fara sa fi nevasta. Mai bine singura si cu "actiune in dormitor" decat nevasta care e atinsa o data pe an, de Dragobete.

    ReplyDelete
  16. Mai bine singura si cu "actiune in dormitor" decat nevasta care e atinsa o data pe an, de Dragobete.

    amin, amin, amina!

    ReplyDelete