12 October 2010

Cum să te porți cu o fată

Către un confrate masculin, reprezentant generic al speciei,

  • știai că dacă ai o gagică e un lucru foarte interesant să încerci să o cunoști? Serios, e și ea o ființă umană, la fel ca tine. Are gusturi, păreri, dorințe....e drept că uneori ele pot fi destul de ciudate dintr-un punct de vedere masculin, dar să știi că pierzi vremea dacă încerci să ți le explici. Sau și mai rău, să o faci pe ea să ți le explice.

  • știai că există fete care nu suportă seratele sau ieșirile în grup? Noi tipii ne simțim imediat ca și Tom Cruise dacă ne etalăm cuceririle în fața prietenilor, dar uite că făcând asta tipa se cam poate simți nasol. Ea nu e tocmai un bun, la fel ca o mumie proaspăt excavată și ciurtită de Luvru sau British Museum, înțelegi? Și ce dacă toți prietenii tăi vin cu câte o zuză de mână și apoi se ling cu ea la tot pasu, se pipăie pe sub chiloți și apoi îți aruncă priviri arogante? Sociabilitatea nu trebuie să te forțeze să faci nimic. Mai schimbă șosetele din jurul tău, fiindcă se împut...

  • știai că dacă vrei să-ți chemi fata să mai stea cu tine (chit ca tu ai vrea de fapt să o convingi să și-o tragă cu tine) și, debordând de originalitate, îi spui că o să vă uitați la un film poti să mai lași dracu comediile idioate și filmele horror după care tu crezi (dracu știe de unde) că se udă instant la păsărică? Lasând la o parte faptul că deja e o scuză mult prea ieftină pentru un futai și ele nu o mai înghit de mult. A te uita la un film mai degrabă presupune o experiență plăcută pentru amândoi așa că ar fi cazu să scoți capu din nisip și să vezi ce mai există pe lumea asta și să compari și cu gusturile ei. Te mai întreb odată: sigur ai înțeles termenu' de experiență comună, nu?

  • știai că un zâmbet este mai eficient decât un buchet de flori? că un semn discret cu ochiul este mai kinky decat un pachet de mușchi și o replică ce pute a testosteron? că, la dracu, să ai BUN SIMȚ chiar este o valoare care nu este prețuită doar după 50 de ani.

  • știai că normalitatea este un termen relativ la fiecare persoană? și față de perfecțiunea totuși mecanică a naturii, noi suntem o anomalie? așa că te piși contra vântului dacă încerci să impui "normalitatea" ta altora, și cu atât mai mult fetei care are ghinionu să fie lângă tine

  • știai că este natural să fii atras de mai multe persoane în același timp? poate că e de căcat, dar știința a confirmat-o, așa că nu mai fă ca toți dracii când pitulicea ta e cu ochii steluță după X- Sulescu. Cascadoriile tale vor fi probabil bune doar la Pulalonga has Talent și în plus îi netezești calea gigelului în cauză. Dacă o cunoști, știi ce să faci ca să nu o pierzi (hint: în niciun caz nu te duci cu ea la munte sau la mare). Iar dacă totuși a zburat cu ăla...na, mare pagubă-n ciuperci. Oricum tu zilnic te uitai în țâțele altora (din nou, demonstrat științific)

  • știai că, în foarte multe cazuri, cu cât o relație e mai ostentativ demonstrată și expusă în fața oamenilor cu atât ea este mai de conjunctură și provine dintr-o scânteie de moment care se va duce la prima vânturare de coaie mai sănătoase? Există desigur și cazuri în care o relație nu numai că merge prost, nu numai că se bazează pe o tresărire de moment, dar nici măcar nu e publică. Atunci e pur și simplu trist.

Onorat, etc.


20 comments:

  1. True, so true, daca ar citi si altcineva, poate s-ar destepta, sau am o presimtire ca nu, unii sunt o cauza pierduta....

    ReplyDelete
  2. as fi adaugat, ca nu ne place cand "amice" trecute sau prezente sunt "prietenoase" prea mult si ei zic ca e ok. They should do something about that ...
    ma rog asta a fost of-ul meu vesnic.

    ReplyDelete
  3. Jane, aia ma tem ca intra la aractie multipla si nu prea are vindecare. Oricum ce am scris despre intelegerea celuilalt e valabil si pentru fete. Daca-ti cunosti omu, stii ce sa faci ;)

    ReplyDelete
  4. @ Diana: No problem, but I think the mistress of the blog would first skin me alive if she would have to look for another writer :-s

    ReplyDelete
  5. Haha pai poti scrie si pe blog, eu nu pun lant de gat. :))

    ReplyDelete
  6. mai rau ca joey haha!

    femeia e chestia aia...din jurul pizdei. cum ar spune misoginul din mine.

    cate gandesc in felul asta? sa-si dea seama de ce ai explicat tu aici? sa gasesc una care sa-mi tranteasca teoriile astea in fata si o iau de nevasta.

    ReplyDelete
  7. Dacă fetele din jurul tău ți-au făcut așa o impresie proastă și habar n-au să pretindă și să ofere bun simț...atunci ai o problemă.
    Poate ar fi cazu' să-ți schimbi sistemul de valori și să mai scoți nasul prin lume ;)

    ReplyDelete
  8. Da, true, tine de atractia aia. Dar in acelasi timp tine si de bun simt sa nu zici "fetelooor", de fata cu gagica-ta. La fel cum mi se pare de bun simt sa atentionezi pisi-urile care exagereaza in prietenie, cand pisi ta e langa tine. Ailalta si-ar putea-o lua ff grav, si se mai si supara pe tine c-ai stat ca bou sa te uiti la "meci".

    ReplyDelete
  9. Sunt de acord cu prima chestie, pentru ca ține de o anume etică comportamentală.
    În al doilea caz însă e mai dificil. După părerea mea, doi oameni ajung la iubirea adevărată atunci când se identifică unul cu celălălat.
    Cu alte cuvinte, nu-ți dorești persoana respectivă, nu ți-e dor de persoana respectivă, nu ai nevoie de persoana respectivă. Ci ești persoana respectivă.
    Atunci când înveți să-ți elimini propriile bariere o să poți elimina și barierele pe care le impui celuilalt.
    Astfel, oricât flirt ar exista între oricare din parteneri și ”lumea exterioară” lucrurile esențiale vor rămâne acolo și se va întoarce întotdeuna...
    Și da, îmi asum riscul de a susține o cauză imposibilă :P

    ReplyDelete
  10. Cum postasem si eu recent despre asta la mine pe site, erau cateva chestii care-mi dadeau dreptate, scrise si de altii (i'm not crazy :D)Majoritatea persoanelor si cuplurilor sunt departe de-a fi perfecte, fugi undeva cam sus cu "o singura persoana" desi spui bine. In realitate, asta se atinge extrem de greu, pana acolo, inca avem mici probleme de rezolvat.

    Ei spuneau:
    6. don’t go hang out with you ex when shes not with you, you might not relize how badly it hurts her.
    7. If youre talking to another girl, when you’re done talking, walk over and hug her and kiss her….let her know she’s yours and they aren’t.
    29.DONT hug her friends or your friends that are girls cause she’ll feel left out.

    somewhat true, as spune. micile atentii de genul, conteaza.

    ReplyDelete
  11. Jane, tu spui niște lucruri perfect normale, umane și realiste, nimeni nu te-a considerat crazy :)
    Eu însă îmi pun problema idealului în orice, oricât de impracticabil ar fi. De asta tot contrez, pentru că în viziunea mea ideală între cei doi oameni care au o relație nu mai există bariere și gânduri obișnuite.

    Toate încep prin a te cunoaște pe tine însăți și a te elibera de frică. Pentru că ce ai notat cu cu 6, 7 și 29 sunt valabile, dar originea lor este frica. Teama subconștientă că partenerul o să fugă cu fosta, că nu ține suficient la tine sau chiar că are pe cineva mai presus.
    Eu nu sunt de acord cu stratificarea exterioara a relatiilor. Cum ca iubitul este primul si are intotdeauna dreptate, apoi urmeaza prietenii apropiati care au aproape intotdeauna dreptate si asa mai departe in jos pe scara.
    Si in plus este paradox ca frica să existe în același timp cu iubirea?

    ReplyDelete
  12. Simt nevoia sa obiectez la o chestie postata de Jane.
    "29.DONT hug her friends or your friends that are girls cause she’ll feel left out."

    huh?! Ok poate sunt eu nesimtita ca am cativa prieteni tipi si unii au prietene si ma doare in pix ca au prietene sau nu, le ofer de fiecare data cate o imbratisare pe cinste sa stie cat de mult apreciez prietenia. prietenia e cu mult mai presus decat o cacata de relatie care oricum se va termina. [imi cer scuze rakis xD]
    Si aici ma refer la prietenia adevarata [aia rara, atat de rara incat abia o vezi. ca acul din carul cu fan]
    Eu nu cred in dragoste si din alea cu sirop, cred in afectiune si placere.

    Bineinteles ca si o 'prietenie' se poate termina dar aici depinde de tine ce si cum. Depinde si ce fel de oameni ai langa tine.
    Probabil va ganditi ca cine stie ce am patit de am o asa parere dar nu. Pe mine ma enerveaza doar privarea de libertate chiar si cu putin.[consider privare de libertate chiar si un mesaj de gen "iar iesi cu X?"]



    Poate la casatorie ar sta altfel lucrurile desi nu vad de ce.[numai ca na, ei vad. ca na, sunt casatoriti. nimeni nu are decat prieteni de familie si colegi de serviciu] Adica de ce sa ne punem un lant de gat si cu o greutate aiurea? Sa ne spanzuram pentru nimic.

    Si nu exagerez pentru ca pun maaaare pret pe chestiile astea. :)



    si cu asta am incheiat ce am avut de spus. nu ma mai intorc pe subiectul asta. Am comentat ca-mi place sa zic mereu cate ceva cand mi se pare ca ceva nu e in regula [din punctul meu de vedere]

    ReplyDelete
  13. haha, imi place cum e realizata, super bitchie te-ai exprimat :))) congr!

    ReplyDelete
  14. Total d'accord! Pacat ca nu multi vad lucrurile asa.

    Pacat ca, perechile nowadays tind sa isi dezintegreze intimitatea si sa cultive infantilitatea. Aspectul partenerei/partenerului a ajuns sa ingroape personalitatea.
    In cazul asta ajungi sa te invarti in cerc, n-ai probleme dar creezi si usor usor faci public continutul relatiei ceea ce duce la intrebarea secolului, "Dar noi de ce dracului ne-am separat pana la urma?"

    ReplyDelete
  15. A reason to fallow 'za pristess's posts all the time :D >:D<

    ReplyDelete
  16. Pe subiectele astea au fost discutii mereu, insa se invata rar. Cred ca e din cauza atractie/dragostei, atunci cand nu mai intervine si rationamentul.

    ReplyDelete