03 January 2012

Aproape 22.

Peste câteva zile fac 22 de ani - nu precizez câte că nu vreau urări, cadouri și alte siropeli.
Colegul Rakis mă ceartă adesea că zic de multe ori ce NU sunt dar că evit să spun cine sunt.
Adevărul e că nici eu nu știam ce să spun, fiind incompletă, imatură și bine-cunoscută pentru exprimarea de cizmă.
Cine sunt?

Sunt Oana Luiza (preferabil Luiza/Lizzie, niciodată Lizuca - am avut un câine pe nume Patrocle btw), m-am născut și am crescut în București, sunt etern amorezată de Timișoara dintr-un motiv pe care nu mi-l pot explica, am o soră mai mare și un frate vitreg, o pisică pe nume Sărmăluță și un lup corcit cu husky pe nume Molda. Sunt Capricorn cu ascendent în Leu, născută în anul Șarpelui. Pe cea mai bună prietenă din copilărie o chema Ana Maria și o dată la beție i-am propus să mă "pupe".
Nu prea sunt capabilă să spun "nu", prima carte pe care am primit-o a fost Comoara din Insulă, pe care am ținut-o ca pe o Biblie până am dat de Colț Alb și cărți cu basme pentru copii (pe care de altfel le-aș citi și acum cu cea mai mare plăcere). Sunt parțial ipocrită și mi-am dat seama de asta abia acum; obișnuiam să fac mișto de diverse tipuri de oameni și pe urmă blamam persoanele care râdeau de alte tipuri de indivizi.
Mi-e frică de întuneric și nu pot să dorm singură pentru că am atacuri de panică și mi se pare că stă ceva în apropiere și se uită la mine.
Am fost pasionată de vrăjitorie, ocultism, ezoteric de când mă știu, cu toate că în copilărie tot ce făceam era, în mod evident, o joacă. E singura constantă din viața mea și lucrul care mi-a dat un motiv să continui.
Am fost schiloadă până la 11-12 ani, după care m-am transformat într-o bilă, ceea ce a condus la atragerea anumitor apelative de genul "balenă", plus altele primite din cauza faptului că eram cam ciudățică. Mi-am petrecut o mare parte din viață crezând că sunt rățușca cea urâtă și sechele mai am și acum, spre disperarea persoanelor apropiate. Deși, teoretic, cele 56-57 de kile sunt considerate "fit", creierul meu încă le percepe uneori ca pe o monstruozitate. (bine, mint, nu doar "uneori")

Prietenii cei mai apropiați au fost mereu băieții - fie că era vorba de lapte gros, bere sau discuții despre mașini, forme de viață în Univers sau țâțe, m-am simțit mai normală între ei și mai acceptată.
Mă amorezez rapid, în special în tramvai, metrou sau pe stradă.
Nu arăt slăbiciune nimănui pentru că am învățat că dacă o faci lupta e ca și pierdută.
N-am fost un copil fericit și nu prea am avut parte de multe când eram ploadă, așadar acum nu mă dau înapoi de la stat peste program la servici, la renunțat la orele de somn pentru a "merge treaba bine", astfel încât să mă asigur că am și voi avea ce îmi trebuie.
Nu suport să se ofere cineva să-mi plătească berea în cazul în care ieșim. Mă scoate din minți.
M-am educat parțial singură fiindcă așa am fost nevoită.

Deși fac mai mereu pe dura și par să am un morcov adânc înfipt în partea dorsală, sunt de fapt foarte mămoasă și foarte soft. Un prieten foarte apropiat m-a descris odata ca pe un biscuite Ulker - "crocantă la exterior și moale pe dinăuntru". Un altul m-a numit "unholy bitch from hell", descriere probabil la fel de veridică, depinzând de situație.

Vreau să am o familie. Vreau o casă mică, nu un apartament, preferabil undeva la munte, un soț care să mă suporte și să mă facă să râd când mă apucă nebunia feminină. Vreau mini-aștoreți, un câine urât, un leagăn în curte și un set de pahare de vin de care să nu se atingă bărbatul decât la ocazii speciale, fapt care va conduce la certuri inevitabile.
Vreau să fac haine, webdesign, să scriu o carte și să-mi deschid propria afacere.
Vreau să-mi fac griji la 30 de ani că m-am stafidit și să am un soț care să facă mișto pe seama mea și să-mi spună (de fapt să mintă) că nu a văzut femeie mai frumoasă ca mine.

Vreau să fac cele mai tari prăjituri de Crăciun și să am casa plină de prieteni. Vreau să-mi văd băieții/prietenii cu tipe care îi merită și care țin cont de nevoile lor, de faptul că A. are mood swings și are nevoie ca acum să țipi la el ca la un copil mic și peste 5 minute să faceți glume porcoase sau că F. are nevoie întodeauna să aibă dreptate, chiar și când nu are, situație ușor de evitat dacă îi distragi atenția cu ce trebuie.
Când eram mică visam prima ninsoare din an iar dimineața când mă trezeam și mă uitam pe geam totul era scufundat în alb. Acum fulgii din vis au fost înlocuiți de coșmaruri pe care nu o să le înșir aici și vreau să am din nou sentimentul pe care îl aveam în acele dimineți.
Sunt fascinată de basme pentru copii.
Încă urăsc barurile și locurile aglomerate deși o ascund ca să nu (mai) par ciudată.
Fumez un pachet de țigări pe zi (două dacă ies în oraș) și partea tristă e că asta, împreună cu cafeaua de dimineață, sunt singurele mele plăceri.
Mi se pare mai distractiv să stau să citesc ceva pe o pătură în parc decât să mă duc la o petrecere unde oricum, cel mai probabil mă voi preface că mă simt bine ca să nu-i fac pe cei din jurul meu să se simtă prost.
Am un cod de onoare pe care il respect indiferent de situație. Nu am o moralitate de nezdruncinat și nu sunt ușă de biserică dar anumite lucruri nu le fac.
90% din timp mă simt singură, deși nu o arăt pentru că am nevoie de foarte multă atenție (cei care au câini știu despre ce vorbesc :P), ceea ce interferează cu orgoliul meu de proporții enorme.
Pentru ochiul neantrenat par o vită arogantă și narcisistă dar asta e doar o mască care mă scoate din căcat.
Sunt puțin instabilă; acum o să găsesc un motiv să urăsc umanitatea, peste 5 minute o să fiu Maica Tereza.
Contrar opiniei publice...nu sunt satanistă. Religia mea ar putea fi explicată teoretic prin asta însă doar pentru idioți mase; în realitate lucrurile în care cred presupun ca eu să fiu Elveția, perfect neutră. Nu vorbesc despre subiect în general pentru că nu intenționez să influențez pe nimeni; nu dau două cepe degerate pe ce crezi atâta timp cât asta te face un individ mai bun și te ajută să evoluezi.

All in all, eu sunt eu și nu voi schimba asta; pot doar să evoluez, sper eu, în ceva mai bun dar de ce mi-aș schimba micile tabieturi pentru a fi pe placul altora? De ce să mă mulez astfel încât să intrunesc niște standarde stupide? Asta este normalitatea mea.
Be yourself, people, no matter what I or others tell you.

10 comments:

  1. Un caine urat iti iau de ziua ta :P

    ReplyDelete
  2. Happy new year Lizzie! Foarte frumos ai descris casuta la munte, de poveste .. parca o si vad. Sa iti ajute Dumnezeu (sau cine iti ajuta tie) sa ai tot ce iti doresti, sa te vad cu un tip care te merita si tine cont de nevoile tale :), unul cu care sa iti poti intemeia familia dorita. Numai bine, ai grija de tine copilu` .. fumeaza mai putin >:D<

    ReplyDelete
  3. :) Super, ce sa zic...ma bucur ca te-am cunoscut!Te pup si la multi ani! Felcitari pt curaj.

    ReplyDelete
  4. Imi place cand reusesti sa scrii despre tine.Este destul de riscant sa faci asta ,pentru ca uneori nici tu nu stii cine esti,alteori te gandesti ca asertiunea asta publica nu ar creea nicio placere,insa mie imi place sa citesc despre tine,pentru ca asta imi confirma ceea ce eu cred despre tine si mai ales te ajuta pe tine sa te identifici si mai mult.
    Tu esti o femeie superba,si iti spun eu asta fara niciun interes personal,fara sa te fi cunoscut vreodata in realitate,si daca nu as recunoaste asta as fi cel mai ipocrit.
    Omul potrivit pentru tine va fi acela cu care sa-ti construiesti casuta aia la munte,va fi acela care nu se va plictisi niciodata sa se uite la tine si sa gaseasca ceva nou de fiecare data cand te priveste.Va fi acela pentru care cel mai mare viciu vei fi tu,asa cum pentru tine actualmente cea mai mare placere consta in fumat si cafea.Va fi acela care va sta impreuna cu tine sa faceti prajiturile de Craciun ,care va iesi cu tine in parc sa stati pe patura intinsa pe iarba,care va face din orice moment cu tine un prilej de bucurie.Si mai ales omul potrivit tie va fi acela care nu iti va da niciodata ocazia sa te simti singura,niciodata.
    Sper sa ti se indeplineasca toate "request-urie" si sa fii o femeie matura ,demna,puternica si intelegatoare uneori cu jegul uman din jurul tau.

    La multi ani,Oana!

    ReplyDelete
  5. Happy belated birthday. Don't worry, you'll get all those things and then some. Destiny has a funny way of roasting you on the fires of Hades and then hurling you atop a fluffy cloud.

    ReplyDelete
  6. Buna Luiza, felicitari pentru ce ai scris. Trebuie sa fi tu, numai asa poti sa iti gasesti o persoana cu care o sa fi ferictita ( dar sa alegi cu grija atunci cand vei face pasu cel mare, sa iti placa 100%)si sa te bucuri de viata. Sa sti ca femeia este cea mai frumoasa la varsta de 30 ani. Incearca sa creezi tot ce ai in minte ( carti, haine, etc), asa nu o sa te mai simti chiar asa de singura( pentru mine a functionat). Esti tanara si foarte frumoasa( din cate am vazut pe deviantart, ai trasaturile perfecte aproape ireale), si de aceea spun ca sigur vei gasi o persoana care sa iti ofere tot ce ai scris mai sus, dar sa nu iti fie frica ca o sa ramai singura, si sa te porcopsesti cu un troll. Desi nu te cunosc, m am regasit putin in ce ai scris. Nu intelegeam cum imi spun ca ma plac pe an minim 5 tipe iar nicioadta o fata care am placut o eu nu ma placut, dece uram petrecerile si ma simteam incordat si prefream sa stau singur in casa sa cant si sa scriu. Dar de cand am acceptat sa fiu eu e mult mai bine. Astept ziua cand o sa gasesc o persoana furmoasa la exterior, iar cand incep sa vorbesc cu ea sa observam ca avem aceleasi pasiuni, sa gandim la fel etc.
    Stay who you are and you will find happiness!
    ps: Si sa nu crezi ca daca ai in minte un tipar de om nu il vei gasii, cauta ia ce e mai bun, pana la urma o viata ai! Iti urez numai bine! Ai dargul frumusetii si al desteptaciunii, folosestele cu grija!!:)

    ReplyDelete
  7. Imi placi, sa stii. :D Esti genul de persoana cu care mi-ar face placere sa ies la o cafea :-?

    ReplyDelete
  8. Here I come after 1000 years... Stiam eu ca esti o persoana absolut geniala! M-ai fascinat de cand te-am gasit pe Facebook. Si ca sa te sperii si mai mult, am fost vizitata de o tipa din Bucuresti si chiar am intrebat-o daca te cunoaste si sa mi te descrie, dar nu stia de tine. :(
    Just so you know, I'm no homo, doar ca pari super. :) Don't ever change, please! :)

    ReplyDelete
  9. @Gabi: Pai...daca ajungi vreodata pe aici let me know - iesim la o berica, ca doua cucoane ce suntem :P

    ReplyDelete
  10. Aproape 23...a trecut un an de cand ai scris asta, sper ca te simti mai bine, si ca ai mai"evoluat":).
    Iti dau un mic sfat: eu anu trecut aveam o idee de o carte, iar acuma, dupa un an am scris 200 si ceva de pagini, si cred ca este cel mai frumos sentiemnt posibil sa iti creezi propria lume, prieteni, etc. in care sa te ascunzi pentru cateva ore pe zi.M-a facut sa fiu mai pretentios cu oamenii de langa mine dar sa fiu mai sociabil, ceea ce cred ca este bine. In fine... La multi ani!. Abia astept sa scrii ceva despre tine cand o sa implinesti 30 ani!!!.

    ReplyDelete