01 April 2010

Trollin'

BECAUSE SOMETIMES IT'S MORE FUN THAN COUNTER-STRIKE OR MASTURBATION OR TAKING A SHOWER OR LISTENING TO JAZZ!

Aceasta postare pornise ca un raspuns la un comentariu la o postare care se afla mai jos pe acest blog care se citeste pe aceasta planeta care a facut o orbita intreaga (si inca ceva) in jurul stelei pe care o numim Soare, de cand exista acest blog. La multi ani si noua! Ce-i? Prea putina modestie? Is prea increzut? Asta a zis si maica-ta cand m-am dat jos de pe ea :(

Deci asta-i un raspuns la un comentariu de la don'soara Alexandra, comentariu care la ora actuala, inca nu a fost acceptat. L-am citit si l-am lasat acolo, sa-l vada si Oana. Asa, deci sa trec la trolling. w00t!

Referitor la primul commentariu - GENIAL! Doamnelor si domnilor, am primit definitia adjectivului "complex" de la o tipa care masoara maturitatea unui om in functie de cata pula a dat sau a primit la vremea lui. Extraordinar, bravo! Spoiler alert: din cel de al doilea comentariu, vom afla ca stimata domnisoara a ajuns sa dezlege acest secret a naturii omenesti, citind Freud, si probabil elaborand asupra ideilor postulate de acest psihiatru.

Din cate am inteles, tanara a carei varsta o vom afla in curand (pentru ironie adaugata, va asigur), chiar crede ca toti oamenii sunt complecsi. (Troll hungry! Troll eat now! Graaawr!) Permiteti-mi sa ma complic aici: Alexandra, tu ce pula mea intelegi prin "om complex"? Ce ne face mai complecsi sau mai simpli? Daca luam definitia data de tine, luata din DEX, un om cu un membru amputat e mai simplu decat unul cu doua perechi de coi. Daca luam mintea si nu fizicul, ne face pe toti mai mult sau mai putin la fel si astfel expresia isi pierde sensul. Asta pentru ca avem cu totii cam acelasi "instruction set" la mansarda. Daca prin "om complex" e sa intelegem un "om cu o viata complexa", al carui trai nesemnificativ e plin de fericiri si nenorociri, intamplari, trairi, experiente, palpitatii si o gramada de "bad jazz", atunci complexitatea unui individ se exprima pe o dimensiune planara - pe o axa sta tot ce i s-a intamplat in viata si pe cealalta axa, tot ce a facut din propria vointa, iar complexitatea sa este egal cu aria dreptungiului definit de coordinatele sale pe acele axe. Stiu ca multi oameni accepta acest sens al notiunii omului complex dar ma tem ca ei au creierii spalati de telenovele. Acolo accentul e pe actiunea si interactiunea personajelor iar judecata proprie e inexistent de triviala. Normal ca nu-i asa. Asta ar insemna ca doar o parte din complexitatea noastra tine de ceea ce facem si cu ce ne nastem, iar restul rahatului nostru consta in ce naspete am patit de-a lungul timpului. Poate ca gresesc. Poate ca-s doar eu un romantic pe varful unui munte, si vad lucrurile gresit, caci nu prea e oxigen sus aici, dar refuz sa accept acest lucru. Nu ma las purtat in viata de adieri calde care ma mangaie lin pe la coi in timp ce imi surade soarele, doar ca sa simt lovitura fiecarui parbriz de rabla si sa zic ca-s complex, am trecut prin multe. De ce? Because I'm not fucking gay and life's not a girl's novel. Sorry.

Acum parerea mea despre complexitate. Daca e sa socotim nu "partile care alcatuiesc intregul", ci felul in care functioneaza acest intreg, sunt nevoit sa te intreb: tu chiar crezi ca fiecare bastinas sau taran de ultimul rand e un Ubermench? Iti zic eu: nu sunt. Si nu trebuie sa parcurgem la exemple exotice ca sa ne lamurim. Te uiti in jur, te uit la oamenii pe TV, te uiti la orice societate, vezi tipare de personalitati. Da, exista prosti. Exista tampiti si oameni domoli la procesor. Exista oameni cu o gandire primitiva, eronata, defecta, oameni care nu pun intrebari, nu critica, nu judeca si pur si simplu, nu-si folosesc creierul, le este mai greu pentru ca e mai obositor si incomod sa stai si sa cugeti decat numai sa stai. Acesti oameni sunt aia simplii. Sunt acele persoane care mai bine se lasa dusi de nas decat sa-si faca singur drum, acele parsoane care rareori pun intrebari, fiindca-s convinsi solemn ca-s programati corect. Ei sunt acele persoane care prefera sa-si sacrifice siguranta pentru comfort si dupa aia, cand se sperie, isi sacrifica libertatea pentru siguranta. Sunt oi si fac parte din turma. Cu cat te deosebesti mai mult fata de ei, in felul in care simti si gandesti, cu atat esti mai complex, deoarece prostia este apogeul simplitudinii. Din pacate, inteligenta este un lux, majoritatea oamenilor sunt prosti iar daca tu vezi ca totii au o gandire macar atat de dezvoltata ca tine, iti atrag atentia asupra probabilitatii ca te aflii undeva in josul lantului trofic.

Dar cu asta deja ajungem la ipoteza din comentariul Preotesei, trollul se multumeste, are burta mare si plina, s-ar cam retrage pentru azi.

P.S. Daca crezi ca Oana, sau eu, sau orice alta persoana de pe aici e atat de ignoranta incat sa ne scape atentia faptul ca printre altele, scopul tau cu primul comentariu era sa jignesti, inseamna ca ne crezi la fel de prosti ca tine. Asta ar da dreptate si Oanei (adica esti proasta), si si tie (adica toti suntem la fel de "complecsi"), dar ma tem ca idiosincrasia nu are loc aici. E clar ca insultele "girly" sunt jignitoare unei tipe, chiar si pentru coana Preoteasa, iar tin sa precizez ca in punctul trei din primul tau comentariu, iti invalidezi argumentul cu o intrebare retorica provocativa, in spatele careia sta un argument ad hominem, adica unul al carui scop este discreditarea oponentului prin critica la personalitatea sa in loc de argumentele aduse de acesta. Din momentul in care scopul tau e sa jignesti si sa provoci reactii de revolta, doar asa ca te mananca intre craci, ma tem ca doar iti dovedesti prostia, ca sa reiteram pozitia noastra fata de tine intr-un final.

P.P.S. Cititorule, mie nu-mi convine sa ma iau in "tastatura" cu tipe, deoarece ma freaca intr-un mod nu tocmai placut, undeva pe la machismo, orgoliu, onoare, alea. Stiu ca nu-i frumos. Nici ma-ta nu e. Vezi ca totusi, ambele chestii exista. Azi m-am saturat sa citesc numai prostii de la oameni zapaciti. Mi-am ridicat si eu mana. Dar de ce ma cert cu tipe? Opun mai multa rezistenta ca-s mai conflictuale decat barbatii, odata ce le provoci. E mai distractiv dar in final, tot acolo ajung si ele. Barbatii macar au limite si praguri. Daca nu se rezolva din trei idei, incercam din trei pumni. Asta clar ca la tipe nu se pune. De ce ma cert cu ele? Ca ele isi deschid gura mai mult pe aici. De ce ma cert cu ele, dar pe bune? Le consider egali cu barbatii, nu fac discriminatie la capitolul "de cine ma iau". Xaphiris is an equal opportunity destroyer. Care-i problema, doamnelor si domnisoarelor? Acum "egalitatea" nu mai straluceste auriu pe cer? Sunteti binevenite sa-mi faceti un sandwich daca asta va impaca sufletele revoltate...

P.P.P.S. Care vine cu o idee faina de look de primavara-vara pentru acest blog, ia o ciocolata de la mine. Ma simt ca pula in ultima vreme, imi vine sa-mi bag pula in tot, deci is in pana totala de idei. In principiu ar fi vorba de un header si o schema de culori cum era rosu si acum e albastru. Think about it... chocolate, the really good kind. You know you want it.

14 comments:

  1. Ar fi dragut ceva cu verde pentru blog acuma. Pisica sa nu lipseasca din peisaj, bineinteles. Chestii inflorite pe-acolo pe sus, copaci, un parculet, un caine pitit dupa colt xD...stuff, doar ii primavara.

    Am o idee pentru ala de vara. O voi spune atunci. :D

    ReplyDelete
  2. Ah da, clar, Pisy nu poate sa lipseasca. Ar mai fi si un motiv de "little bad wolf" undeva pe acolo. Dar fara flori & chestii de genul... Am zis primavara-vara, referindu-ma la aceasta perioada, in general. Sa n-aiba referinte la vreaun anotimp, eveniment, sarbatoare sau ceva. Sa fie cat mai general. Chestia e ca s-a dus iarna dar la noi inca e snow, mistletoe & all that crap... Daca nu-mi spuneti o idee buna pana-n 12 aprilie, pun layout-ul rosu si mananc ciocolata singur, sa fie clar.

    ReplyDelete
  3. sunt total pe dinafara :)) da daca tot am stat sa citesc toata treaba asta, da-mi si mie un mesaj/link/whatever cu ce plm o zis "Alexandra" whoever the fuck that is

    ReplyDelete
  4. Poti citi primul schimb de focuri la comentariile postarii cu titlul "Constatari" (vezi mai jos). Cat despre desfasurari mai recente, sa ai rabdare.

    'nuff bashin' for one day.

    ReplyDelete
  5. Atunci fa-o pe pisi la plaja cu ochelari de soare xD Sau pisi langa un apus de soare sau pisi finding her true love si niste fluturi mov pe langa. Dar sa bagi si mini bad wolf.


    Cred ca vei manca ciocolata singur. Dar daca pui layoutul rosu nu uita de mini bad wolf xD

    ReplyDelete
  6. A.S. Acesta este singurul meu reply catre tine Xaphiris, polemica mea nu e cu tine.

    1. Inainte de toate… Da , Tonul meu din primul comentariu a fost intentionat jignitor. DE ce? O sa fac o analogie: compara tonul meu cu o palma peste ochi sau un dus rece aplicat unui om aflat in euforia betiei. Totusi eu imi pot reevalua tonul , dovada comentariul 2.
    2. Trebuie sa recunosc ca esti mult mai talentat la rastalmacirea cuvintelor decat domnisoara Astaroth si prin urmarea iata niste clarificari.
    a) Cu putina logica oricine intelege ca de la oamenii sunt “ la fel de complecsi” ( citiez din postarea ta) la toti oamenii sunt complecsi e o mare diferenta. Si, da , daca vorbim de gradele de complexitate ale fiintei umane putem ajunge la o multitudine de astfel de grade in functie de perspectiva pe care o abordam cum ai incercat tu sa arati mai sus.
    b) comentariul tau vis-a vis de freud. (Im pare rau ca al 2lea comentariu nu a fost postat dar nici nu ma asteptam la asta , nu inainte ca astaroth sa compuna un “ comment back” pe masura). Nu ai inteles subtila ironie cu freud citit la 14 ani pentru ca ai ajuns deja la faza de dat cu pumnul in masa si te afli intr-un efort suprem de discreditare a orice spun/ scriu? Ideea era tocmai ca pe Freud il citesti si il apreciezi poate la 14 ani, ulterior mai citesti si alte lucruri si descoperi ca psihanaliza Freudiana nu iti da explicatii pentru orice.
    c) am observat ca ati avut o mare problema cu citatul unei definitii din dex. Lamuriri: era un simplu comentariu , prin urmare am facut-o mai mult de dragul conciziuni si pentru ca nu doream decat sa eveidentiez o idée de baza. Altfel riscam ca si tine sa transform un comentariu intr-un adevarat “post” si acesta nu e blogul meu.
    d) In legatura cu aluziile sexuale. Ca sa te parafrasez maturitatea in functie de cat ai dat sau luat din organul reproducator masculin e idea ta care din nou nu e acelasi lucru cu “ mai mananca putina mamaliga, putin carte , putina viata”. Cel mult ceea ce ai afirmat tu se incadreaza la sectiunea “ putina viata”. Din nou faptul ca ati ales argumentul sexual pe care eu l-am sugerat printre altele nu sugereaza decat ca noi oamenii avem o perceptie subiectiva.( in nici un caz corecta/ adevarata) . atrag atentia aspura lui “ noi” ( ma includ deci)
    2. Un ultim exercitiu de logica si gandire: Daca eu sunt proasta , de ce v-ati obosit atat de mult sa demonstrati acest lucru?
    Variante de raspuns: a) v-ati coborat la nivelul meu ( prin urmare sunteti si voi prosti ). Dupa cum o vorba din popor zice Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul
    b) limbajul si explicatiile suplimentare nu le-ar putea intelege o proasta , prin urmare perceptia voastra despre mine e contrara afirmatiilor ,poate de fapt va temeti prea tare ca “ I might have a point”. In plus, faptul ca tu ai intrat in aceasta polemica e trist pentru Preoteasa. Sincer mi-ar fi placut sa primesc reply-ul acesta de la ea; ar fi fost mai interesant.

    In final 2 recomndari
    Tema de lectura: Erasmus din Rotterdam – Elogiul nebuniei. Pentru a se vedea cat de complexa e prostia ( sic!) si ca pana si prostii sunt complecsi
    Tema de gandire: In ziua de azi ne-am afacut o ocupatie din a critica: societatea , sistemul, prostii , etc…. Critica nu o sa schimbe situatia , lumea in care traim … Poate ar fi mai bines a incercam sa o schimb prin alte mijloace daca nu ne place ce vedem , traim etc ( A se observa din nou “ noi-ul “ implicit)

    O dimineata frumoasa,
    Alexandra

    ReplyDelete
  7. 'gamias pula in el de Blogspot! Am vrut sa-ti raspund dar imi da eroare si s-a dus epopeea pe rapa. Trebuie sa ma car acuma, imi pierd trenul. Revin duminica.

    ReplyDelete
  8. Alexandra, faptul ca nu ti-am vazut comentariul si nu l-am aprobat pana acum nu inseamna ca nu am avut comeback (cei de pe aici stiu ca nu-mi pot tine gura, deci nu este vorba de asta) ci nu am avut timp. Cand o sa-ti dedici 9 ore pe zi (care se extind la vreo 11) serviciului o sa intelegi. Nu ma tem de comentarii "negative" si nu am sters in viata mea un comentariu, negativ sau pozitiv.

    Te-am facut proasta in primul reply pentru ca de asta ai dat dovada. Ai deschis gura fara sa-ti alegi cuvintele in prealabil, lucru pentru care "ti-am dat o palma si ti-am facut un dus rece" (vorba ta). Totusi, nu pot sa nu observ ca ai totusi ceva in cap pentru ca alte persoane nu au fost in stare sa formuleze un amalgam de idei cum ai facut tu. In afara de asta, stii sa iti sustii opinia, chiar daca uneori o faci prost si ilogic. Iti acord credit pentru asta, ce-i drept. Si pentru faptul ca totusi te semnezi si nu te ascunzi.

    O alta chestie cu care (cacofonii peste cacofonii) nu sunt de acord - cartile nu te calesc. Cea mai buna teorie este intotdeauna practica. In momentul in care iesi "afara" si te lovesti de toate zidurile existente acumulezi o anumita experienta. De aceea ma tin cu dintii de afirmatiile mele, pentru ca am observat ca tu crezi ca daca esti citita esti automat mai inteligenta si ai o experienta mult mai vasta.

    Referitor la tema de gandire...ce ai facut tu nu se numeste tot critica? Another mistake, if I may say so.

    Controleaza-te mai bine, atat in temperament cat si la vorba si ai sa ajungi departe. Free advice. Take it or leave it.

    Voi incheia comentariul prin a spune ca nu te discrediteaza nimeni (cel putin eu, Xaphiris e barbat - no offence, honey) ci dezbatem totul. In prima ta "interventie" ai facut exact acest lucru insa incep sa vad o inbunatatire.

    PS: Faptul ca ma obosesc sa iti raspund nu inseamna ca "m-am coborat la nivelul tau" pentru ca nu consider ca esti mai prejos decat mine. Recunosc, imi place mica noastra "polemica' pentru ca este constructiva, chiar daca vizitatorii nostri habar n-au la ce ma refer.

    ReplyDelete
  9. @Xaphiris: Am eu o idee, ceva cu albastru cobalt/albastru neon. Foarte simplu dar stilizat.

    ReplyDelete
  10. Ah da, si la multi ani noua!!! Ce-a trecut timpul...

    ReplyDelete
  11. un La multi ani pe fuga!

    ReplyDelete
  12. @Alexandra: Iti raspund punct la punct. Am sa incerc sa-mi adun gandurile de vineri dar nu garantez nimic.

    1) Referitor la tonul ofensiv. O idee ar fi ca atat timp cat nu intram la tine in casa si boram pana-n tavan de beti, nu avem nevoie de dusuri reci. Sper sa prinzi si tu analogia. O alta idee ar fi sa faci bine sa observi ca noi te luam in seama indiferent de ton, daca ai ceva de spus. Veracitatea unei idei nu este afectata de limbajul pe care se exprima. Faptul ca tu ai crezut ca trebuie sa jignesti pe cineva ca sa-ti dea un raspuns sombru, te face proasta iar asta era si raspunsul pe care l-ai primit.
    2) Da, stiu. Diavolul mi-a scos sufletul ca sa am loc pentru mai mult sarcasm.
    2a) Tu afirmi ca "toti oamenii sunt complecsi" si ai precizat ca "toti oamenii sunt la fel de complecsi" nu era spusa de tine. Sa inteleg ca tu nu esti de acord cu cea de-a doua ipoteza. Deci, afirmi ca "unii oameni sunt mai complecsi decat altii". Adica "unii oameni sunt mai simplii decat altii". Astfel dai sens expresiei de "cel mai simplu om" si contrazici prima ipoteza. Si inainte sa-mi dovedesti iarasi prostia prin a spune ca "toti oamenii sunt complecsi dar unii sunt mai complecsi decat altii" sau ceva de genul, iti zic eu ca e vorba de complexitati observate din sisteme de referinta diferite. Sper sa intelegi astea. Nu stiu cate tangente ai avut / ai cu matematica, fizica si informatica, dar in clasa a IX-a ai facut logica. Scopul meu e sa fie clar un lucru si nu sa-mi bat joc de cineva. Aia urmeaza acum, poate.
    2b) Am inteles subtila ironie cu Freud si nu stiu de ce n-ai observat asta prin sarcasmul meu nu tocmai subtil pe care l-ai primit ca raspuns.
    2c) Am inteles treaba cu citatul din dictionar, am tras si concluzii referitoare la motivul pentru care l-ai copiat in loc sa zici "vezi definitia daca nu o stii". Ai futut circa sase randuri pentru o definitie in loc de o fraza de maxim doua randrui. Concizie? Mai de graba comoditate. Idee de baza? Mai bine incearca expresie vaga de hipiot nazuros, gen "all life is sacred" (read: bullshit).
    2d) Ajunge sa zica o tipa de 22 anisori unei de 20 "papusa virgina, al carei alter ego este masculin", "mai mananci [...] putina viata" si "esti doar o fetita" ca sa ma conving ca cea dintai poarta cartile ca pe un push-up pentru creier. Iar faptul ca am inteles argumentul sexual nu face decat sa sublinieze ca am renuntat, printre altele, la vizionat un filulet porno ca sa-ti raspund. Ti-am zis in prima fraza.
    2 care trebuia sa fie 3) Intrebare eronata. Faptul ca noua ne plac disputele cum altora le place sa alerge dupa o minge, pe tine nu te face cu nici un pic mai desteapta. Vorbesti de "noi" si de cat de trist e pentru Oana ca am intrat eu aici. Te dai la mine?

    Elogiul Nebuniei: Iar sunt pe pragul explicatiilor sistemelor de referinta si ca in ce cadre are sens sa califici ceva dupa un anumit criteriu. Deci, prostii din Elogiul Nebuniei probabil ca-s mai inteligenti decat un melc otravitor, dar nu si comparativ cu Stephen Hawking, si te rog tine cont ca toata vorba pornise de la persoane complexe. Te reamintesc ca daca pe prosti ii vezi complecsi, poate ca te numeri printre ei. Ca sa te demoralizez un pic, inteligenta omunui este determinata de factori biologici si nici o bibliografie nu-ti va valida un argument slab.

    Si in ultimul rand, aplic legea lui Godwin: "nu ajunge sa critici", adica "nu ajunge sa te gandesti", "trebuie facut altceva decat gandit", mi se pare ca ceva rostit de propagandisti nazisti.

    ReplyDelete
  13. la P.P.S. randul 4 cuvantul "ambele" e scris gresit:)...i'm a very bored person..:))

    ReplyDelete