20 April 2010

Webfinds I

La sfarsitul unei postari mai vechi, v-am dat niste linkuri cu speranta ca va vor ajuta sa scapati din cecurile vicioase de navigat internetul, care de obicei implica doar Google, YouTube & <insert the community you lurk the most>. V-am promis ca va mai dau, cand mai gasesc ceva. Postez o lista noua de fiecare data cand capata macar 5 puncte.

International High IQ Society - IQ Tests
Potrivit anumitor surse, testele IQ ale acestui site sunt cele mai bune dintre cele gratuite si online. Testul eCMA este pentru mai toata lumea, cuprinde 36 de intrebari din 6 categorii si in general, e pe intelesul tuturor. Testul TA3 se bazeaza pe eCMA, insa prezinta un grad de dificultate mai mare, mai ales la intrebarile de cultura generala, analogii verbale si matematica. Astept comentarii cu rezultatele voastre. Un sfat: relaxati-va, incadrati-va in timpul necesar, nu va grabiti, si faceti testul de doua ori daca prima data vi se pare ca ati fost luati prea scurt.

Niste gramatica
Nu vreau sa va dau link-uri la chestii pe care le nu vizionati decat o singura data si dupa aia ramaneti si mai prosti ca inainte dar acum voi risca sa fac o exceptie de la acest principiu. Undeva, candva, cineva a scris acest text si are dreptate. Respect.

Galeria no-clutter.com
O galerie pe site modest al unor oameni care se ocupa de chestii legate de informatica, adica magie, pentru multi dintre voi. Nimic dubios pana acum, dar daca va zic ce pe site-ul parinte nu se afla nici un link catre galerie, site-ul are un look "corporate" foarte simplu, iar galeria te aminteste mai mult de /b/, va dati seama ca e vorba de ceva ca un laborator de metamfetamina din spatele unei farmacii. Galeria e plina de imagini demotivationale, multe dintre ele luate de pe youllshitbricks.com, doar ca-s mai selectate, enjoy!

xkcd: Literally
In afara de porno de doi bani si certuri retardate, internetul ofera sa satisfaca, fara compromisuri, inca o nevoie de baza al omului - benzile desenate. De-a lungul anilor, au aparut o gramada de "webcomics", unul mai reusit ca altul, insa am impresia ca acesta banda desenata de pe web este una prea putin pretuita. Asta pentru ca multi au impresia ca trebuie sa fii un tocilar enorm ca sa intelegi TOTUL de pe acolo. Nu-i tocmai asa. Va dau un exemplu, apoi vedeti voi...

Duty calls

Know Your Meme
Mai nou tot am recurs la aceasta resursa pretioasa de cultura de internet. Poate ca multi dintre voi stiati de site-ul asta deja, dar il pun aici pentru cei care inca nu stiau de el dar ar fi pe beneficiul lor. Pe acest site e vorba de meme de internet. Unde, cand si in ce fel iau fiinta aceste componente ale culturii pe ciberspatiu si cum evolueaza uzualitatea si popularitatea lor sunt focusul comunitatii care incerca sa ne ofere o imagine cat mai completa, obiectiva si corecta despre fenomenele de pe net. Pe langa asta, galeria multor meme sunt demne de niste lulz.

99designs
In final iata ca va dau link la un site unde puteti participa la sute de concursuri de design grafic digital, pentru premii de sute si mii de dolari, cateodata si posibilitatea pentru mai mult lucru. Logourile si paginile web sunt cele mai cautate aici, dar vedeti ca au si alte categorii. Eu am participat la vro 20 de concursuri, inca n-am castigat nimic. Sa castigi tine de abilitatile tale, de viziunea ta, dar e nevoie si de mult noroc pentru a ghici ce dracu vrea "contest holder"-ul respectiv. Bafta!

Sper ca astea va ajuta sa va futeti viata si in alte pozitii decat misionarul. Nu uitati sa postati rezultate de la testele IQ. Un screen-shot nu strica. Luati-va la bataie!

14 comments:

  1. Deci facusem testul de IQ si am reusit spre bucuria orgoliului meu , which needs to be feed , 122 de puncte.Sper sa fie satul.
    Iar site-ul cu benzi desenate ii prea tare , chiar m-au facut sa rad acele benzi desenate.Screen-shot-uri de pot pune la comment:-?..

    ReplyDelete
  2. Bravo. Pai se poate un link la o poza pe Imageshack sau ceva daca chiar va arde, dar nu va complicati daca nu aveti un rezultat extraordinar xD

    ReplyDelete
  3. Desigur :) , sa nu zici ca spun doar asa ca am facu 122
    http://img63.imageshack.us/i/mandru.png/

    ReplyDelete
  4. Cica "testresults_fail.php" :| Bine, fail pt IHIQS dar serios, 122 e foarte misto.

    ReplyDelete
  5. mersi mult :) , mama lor de erori O.o.
    Si mersi pentru acele site-uri , pana acum nu stiam de ele , si chiar merita.
    Daca o sa vrei vreodata si o sa poti , sau o sa ai chef/timp etc. sa te uiti peste ceva articole de pe blogul meu , caci tot caut pe cineva sa imi zica ce greseli fac in ele, in alte cuvinte need a critical.:)
    Poti lasa commenturi , sau daca tie mai usor , idul meu de mess e la profilul meu.
    ciao si noapte buna :) (la 1 fara am lasat mesaju, de aia am zis noapte buna ;)) )

    ReplyDelete
  6. 123 pe TA3 I feel stupid:-l..when did my iq test when i got employed i got 151 :(..i got stupid:-L

    ReplyDelete
  7. Holy shit dude, what kind of test was that? :|

    ReplyDelete
  8. Pai te intrebam ca sunt de foarte multe feluri... Daca ai inteles TA3 si ai luat 123, ala la care ai luat 151 trebuia sa fie ceva extraordinar de simplu. 151 te pune in categoria geniilor. Nu zic ca nu se poate sa fii tu un geniu, dar iti spun ce sunt eu: un sceptic.

    ReplyDelete
  9. but man i was feeling cool..being that smart and all:D:))..now i'm just average (Dexter's Laboratory reference):))

    ReplyDelete
  10. Trust me, being smart ain't all it's cracked up to be...

    ReplyDelete
  11. La asta mi-a dat 126... dar si eu am avut tot felul de rezultate de pe la tot felul de teste. gen ala de pe facebook (ala mai greu cica) mi-a dat 146. testele care ni le-au facut profii la scoala imi dadeau pe la 132-135. so..yeah. probabil depinde si de starea in care esti cand faci testul. cat esti de obosit, cat chef ai sa te chinui cu el...

    ReplyDelete
  12. De aia v-am dat acel sfat... In fine, bravo!

    ReplyDelete
  13. Neh, n-am chef sa-l mai fac iar :P

    ReplyDelete
  14. Merci pentru linkul cu teste, am luat la TA3 124. La alea normale luam 160, dar sunt prea usoare si nu includ teorie matematica.

    ReplyDelete