30 July 2010

Sunteti niste idioti inutili

Am cativa prieteni sinucigasi. Imi place sa-i alint "donatori de organe". Asa...mai amical. Foarte probabil nu-s singura persoana care cunoaste niste respiraci inutili al caror unic scop in viata e sa apese frumos pe acceleratie, pentru ca in momentul in care mergi cu 90 la ora si faci slalom printre alti respiraci la fel de nefolositori ca tine din trafic isi cresc inca 7 perechi de coaie.

Iti garantez ca iti creste culnesu' cu minim 84,43% daca gonesti pe strazi de parca mai ai 5 minute pana iti incepe telenovela si tre' sa ajungi acasa, sa te stabilesti ca o plosnita in fata TV-ului. Cand vad vreun mare mascul pe motor sau in masina, gonind de nebun pe strazi, prima impresie e ca intarzie la "Inima de tigan".

Lasand gluma la o parte, in momentul in care esti atat de prost incat ar trebui sa ti se interzica sa-ti scoti mutra urata din casa si faci vreun accident nu suferi doar tu. Ma rog, daca ai nesansa sa intri in vreun cunoscut de-al meu iti garantez ca tu o sa suferi mai mult decat ceilalti dar asta-i irelevant.

Ce trebuie sa faci daca esti un animal prost?

- Constientizeaza ca ai o problema.

Am 20 de ani. Din punct de vedere legal, pot sa ma alatur oamenilor cu permis de conducere. Totusi, n-o fac. Teoretic, am masina asigurata. Practic, sunt o dobitoaca si as trece peste capul cuiva la doua zile dupa ce mi-as lua carnetul. E inevitabil. Intentionat sau nu, as face-o. Ca ar fi posibil sa scap omenirea de un idiot notoriu este alta problema. Nu ma risc. Prefer sa indur mirosul sinistru din metrou sau RATB decat sa am constiinta incarcata.

- Nu fa sex neprotejat.

Gandul ca plozii tai vor zburda liberi pe strazi imi da cosmaruri crunte. Prefer sa-i vad odraslele lui Boc decat pe ale tale. Oricum Boc e mai frumos si mult mai futabil decat tine.

- Nu conduce daca esti femeie.

Am citit in urma cu ceva vreme ca un studiu a 'demonstrat' ca femeile sunt mai atente la volan deci probabilitatea sa faca accident este mai scazuta decat in cazul barbatilor. Bullshit. Prostia, atentia si soarta nu tin cont de sex. Plus de asta, ca pieton, observ altfel lucrurile. Aproape de fiecare data cand vad o masina care intra pe contrasens, merge pe linia de tramvai si cauta sa se bage printre masini cand vede ca vine tramvaiul din spate, la volanul sau se afla fie un cocalar cu 4 clase fie o chizda. Exista, desigur, si exceptii, desi ma doare nespus sa recunosc.

- Sa te sinucizi.

Decat sa mori ca prostu' si sa iei si alti prosti oameni neprihaniti dupa tine, mai bine imi faci mie o favoare si-ti tai gatul. Daca te sinucizi iti arat tatele. Sunt pudica de felul meu dar e pentru o cauza nobila.

Am un prieten. Ii vom spune "Petrisor" pentru a-i "proteja identitatea". E pasionat de motoare. A avut motor iar acum merge pe jos ca noi, muritorii de rand. Ultimul accident i-a pus capac si nu mai are venituri sa-si repare "amanta" dupa ce a investit cacalau de bani in ea. Nu trecea luna fara un accident, oricat ar fi de mic. Cel mai grav (de care stiu eu) l-a tinut prin spitale cateva saptamani bune, cu fractura de bazin si alte minunatii. Cand a iesit din spital s-a suit iar pe motor desi avea dureri crancene. Acum, slava cerului, nu-l mai are (motorul). "Petrisor", tata, te iubesc ca pe ochii din cap dar esti un idiot notoriu.
Regretabil, "Petrisor" nu e singurul individ de genul. Daca o sa moara de batranete sau din cauze naturale o sa fiu prezenta la inmormantare sa-l jelesc. Daca moare intr-un accident de motor (survenit, evident, din neatentia lui), nu o sa-mi tarasc fundul nici la priveghi. Imi pare sorry.

Mai jos sunt doua spot-uri primite pe mail. Multumesc persoanei care le-a trimis! Si totusi...anuntati-ma si pe mine dinainte de sirul narativ ca am probleme cu inima. (Sau era intentionat?)

Nu ma astept sa "schimb lumea". Nu ma astept ca oamenii sa se tina de mana si sa alerge prin lanul de porumb si sa inceapa sa mearga pe biciclete. Ce vroiam sa transmit este ca, daca va gasiti farurile sparte si un smiley face facut cu oja pe capota inseamna ca ati depasit viteza legala si/sau ati fost animale.

Ma gandesc sa fac un fel de campanie/petitie. O sa se numeasca "Nu sunt un prost cu pula mica". Cine nu semneaza ne baga la idei.



6 comments:

  1. Like my dad says: Those people deserve being shot in the head, right there on the street. Yes, he hates 'speeders' a lot. *big grin*

    ReplyDelete
  2. ah, da .. te avertizez că imaginile sunt dure… dar asta e!… nici accidentele nu sunt blânde… din păcate! (acu` mi-am dat seama de pe ce mail am trimis; nu mi-am dat seama ca o sa fie atat de personal; tks 4 posting it)

    ReplyDelete
  3. @T: Nu mi-am dat seama ca tu l-ai trimis. Nu am recunoscut mailul. Oricum, multam fain de link-uri!

    ReplyDelete
  4. salut! ce mai faci?
    blog-ul dvs. pare frumos!

    Sper că puteţi câştiga mai mult succes *_*

    ReplyDelete
  5. Multumesc! Dar, rogu-te, nu-mi spune "dumneavoastra" ca am doar 20 de ani :D

    ReplyDelete
  6. am exact aceleasi sentimente fata de soferit. sunt exact genul de persoana care ar lasa masina in sensul giratoriu si mi-as lua lumea in cap daca as auzi soferi cu spume la gura claxonandu-ma si injurand.
    am inceput chiar sa dezvolt o fobie legata de masini: urasc tot incepand cu mirosul de braduti si terminand cu faptul ca as putea sa mor ca intr-o conserva.

    ReplyDelete