20 September 2010

Pastila mea. Alcoolul - Guest Post by Denis

Guest post by Denis - [link] - Ma gandesc sa infiintez un club al oamenilor care nu cred ca a te distra inseamna sa bei toata noaptea ca o vita dupa care sa-ti borasti pranzul din ziua precedenta in poala. Si ne-am duce sa traim la o casuta aflata in inima padurii si alte fantezii dubioase d'ale mele. A girl can only dream. Reamintesc celor 3, 4 cititori ca isi pot trimite articolele pe adresa de mail listat la sectiunea de Contact spre a fi citit si eventual, publicat pe acilea.

"Buna , sunt Denis Andrei (Insane Child), si sunt nou pe acest blog , iar acesta este primul meu articol ce il voi scrie aici.Pentru a nu va plictisi cu introducerea mea , linkul la blogul meu este http://thorn-of-life.blogspot.com
Subiectul despre care il voi discuta azi este prietenul nostru “alcool”.Nu ca as fi impotriva consumului ( cu cap) al sau , sau daca cineva prefera sa bea pana nu mai sta in picioare , din partea mea sa bea , eu doar vreau sa critic cateva lucruri despre ce a devenit alcoolul in societatea din ziua de azi.
Alcoolul a ajuns in ziua de azi , mai ales in generatiile tinere , sa fie un motiv de mandrie ca este consumat.Ceea ce mi se pare destul de penal este ca , pentru cateva clipe de atentie pentru faptul ca sa imbatat in ultimul hal , o anumita persoana este dispusa sa plateasca bani buni si sa isi distruga sanatatea , si chiar anumite lucruri care nu se regenereaza si folosirea lor prea mai este motiv de mandrie , adica neuronii.
Alt lucru care l-as critica ar fi faptul ca persoana care arunca cea mai mare cantitate de bani pe bautura este persoana cea mai admirata de cei din jur , deci aruncatul banilor degeaba este motiv de mandrie , acelor persoane le zic “good for you , keep it on” , pana te trezesti singur si cersind pentru un pahar de posirca , care nu ai reusit sa il cumperi din cauza faptului ca in loc sa mai incerci sa lupti pentru viitor , mergeai tot mai mult sa consumi “dulcele” tau alcool.
Si tot legat de cantitatii , in societatea de azi , este respectat cel care poate consuma cea mai mare cantitate de alcool fara a fi prins de efectele acestuia , a carui rezistenta la alcool este cea mai mare , in alte cuvinte , persoana care e nevoita sa dea cat mai multi bani pe bautura, e vazuta ca fiind cea mai cuul.Tot acelasi concluzie , cine da mai multi bani si cine consuma cea mai mare cantitate de alcool , e persoana cea mai “cuuuuuul”, persoana cea mai admirata de restul.Iar din aceasta cauza , daca persoana Xulescu , vrea sa mearga sa se imbete , si da putini bani pe alcool , aceea e considerata “the looser” , adica el e vazut ca o persoana proasta , doar din cauza ca pentru a se imbata , are nevoie de putini bani, si o cantitate mica de alcool.Oare sunt singurul care vede ceva mai neinregula aici?
Tot legat de alcool , cand ai un motiv de tristete , cand treci printr-o faza mai proasta , care e oare primul sfat ce ti-l da societatea?”Du-te si ineaca-ti amarul in alcool”. Pana si la muzica cu care nationalistii se mandresc , muzica noastra populara , iti da acest indemn.De exemplu , am fost intr-un magazin si era pornit radioul , si un cantaret de muzica populara , dinainte sa isi inceapa piesa zicea despre criza asta financiara si grelele care le-a adus , si tristetea care a aduso criza asupra omului , si care e solutia noastra a romanilor , care e mesajul prin care e vrea sa alinte durerea poporului , acela de “da-ti romane banii pe bautura ca sa te fericesti si sa petreci , si sa uiti de griji”.Dar totusi , dupa ce te trezesti din starea de ebrietate produsa de consumu de alcool , nu te trezesti inapoi in lumea care ai lasat-o si la raspunderile de care ai fugit cand ai intrat in starea de fericire?Asa ca sfatul ce va urma va fi , “bea in continuare , ca numa o viata ai” , deci sfatul ar fi sa iti consumi viata intr-o stare continua de ebrietate , pana cand te vei trezi ca a trecut timpul , si nu ai realizat nimic , in afara de diverse boli cauzate de alcool , dar ce ti-a pasat?erai fericit, beai de “sambata pana luni ca oamenii buni , sambata pana marti ca oamenii frati…etc” si iti petreceai fiecare zi a vietii , consumandu-ti munca ce o mai puteai realiza , si vanzandu-ti toate lucrurile de valoare care le mai aveai doar pentru “a avea cazanul tau” , cum zicea acel cantec.Ajungeai in momente in care nu aveai ce manca , dar erai fericit pentru orice posirca ce o puteai consuma pentru a-ti continua viata , caci in final ai ajuns sa ai nevoie de alcool ca si de aer , iar fara de alcool , nu mai poti face absolut nimic , iar daca ajungi in sevraj , o sa incepi sa iti pierzi mintile , o sa incepi sa te pierzi tot mai tare , pana cand pui gura pe o picatura de alcool.Dupa parerea mea, decat sa amani problema si responsabilitatile consumand alcool , ar trebui sa iti gasesti alta ocupatie pentru a te relaxa , sau sa incerci sa iti rezolvi problema , caci consumand alcool nu o rezolvi , doar amani ceea ce ai de facut , si ajungi la posibilitatea sa agravezi situatia in care te aflii.
Si asta o faci pentru a te simti fericit.Apropo de asta , cand o persoana este fericita , care este primul indemn care ti-l da societatea?Du-te si bea de fericire , du-te si petrece , bucura-te de faptul ca esti fericit prin a “te ferici” cu alcool.Nu stiu , dar pentru a te simti fericit intr-un moment mai frumos al vietii tale , chiar e necesar consumul de alcool?Nu te poti distra sau simti bine fara?
Si acum ca si o nota de final , nu oblig sau nu incerc pe cei carora le place alcoolul sa ii distrag de la viata lor , vreau doar sa le ofer punctul meu de vedere , si daca vor sa il citeasca , sa il asculte , si daca o sa ii ajute sa aibe o viata mai buna din punctul lor de vedere , a fost placerea mea sa ii ajut.Iar cei care o sa ajunga in situatiile prezentate mai sus , si isi traiesc viata asa si le place , bravo lor , problema lor (din punctul meu de vedere) , daca ei se simt impliniti asa , nu am ce sa le fac. Iar in situatiile de mai sus poate am exagerat , dar sunt oameni care ajung in acele situatii , deci e un fapt destul de real ."

11 comments:

  1. foarte fain blogul tau. imi place. cum dau urmarire de blog? sa raman conectata la tine, sa vad cand mai scri cate ceva?

    ReplyDelete
  2. Uh...good point. O sa bag link-urile maine cel mai probabil (acum sunt pe fuga).
    Welcome aboard!

    ReplyDelete
  3. I'm up for that club! I'll even search for a suitable forest =P

    ReplyDelete
  4. ideea in sine nu e rea da stilul in care`i scris articolul lasa mult de dorit. nici macar nu se compara cu restul . in general ma simt ciudat sa las commenturi insa blogul asta`l citesc de ceva timp si m`a mirat oarecum lipsa de ... coerentza taman a postului astuia anti alcool(ici).
    in rest keep up the good work.

    ReplyDelete
  5. I'm a beginner :"> , ma bucur ca ti-a placut ideea , iar stilul meu , stiu , e destul de pueril , childish ^^.dar multumesc pentru observatie , si daca o sa mai scriu articole pe acest blog , o sa incerc sa le scriu mai coerente.:).have a nice day

    ReplyDelete
  6. sa inteleg ca se face misto de tine in grup?


    nu uita un lucru: Niciodata nu-ti manca banii de bautura

    ReplyDelete
  7. chiar deloc...:) , am trecut si eu printr-o perioada in care ma imbatam ca ultimul porc , si eram vazut si ca si alcoolistul clasei.si am pierdut mult timp degeaba din cauza acelui stil de viata in care ma gandeam doar la distractii si atat.venea weekendu si cum scapam de la scoala cum ma duceam sa beau , pana duminica , ziua in care eram mahmur.iar acuma , cam regret ca mi-am pierdut atata timp degeaba.
    Si acuma am ajuns intr-un punct in care is chiar plictisit si nu mai vad asa amuzante si placute betiile.decat sa ies si sa ma imbat ca ultimul porc , mai bine citesc sau mai repet la bass.Iar acuma ca am renuntat la vechiul meu stil de viata si incerc sa ma mai schimb , am cu totul un alt randament , si ma simt parca mai bine.Decat un stil de viata in care toate rezultatele si munca mea erau superficiale , ma simt mai bine in prezent in care incerc sa fiu mai serios in tot ceea ce fac , si ma simt mai fericit asa.
    "Sa nu-mi manc banii de bautura":-?...parca mai bine as manca ceva de la mc sau kfc decat sa beau acei bani.
    Iar ceea ce am scris e doar punctul meu de vedere legat de aceasta tema , si parerea mea.Daca prin ceea ce am scris , ajut pe cineva , it was my pleasure.Iar daca , cuiva ii place mai mult sa mearga si sa se imbete in timpul liber , bravo acelor persoane , keep up the good work.Eu ma simt mai fericit asa cum sunt in momentul de fata , si am vrut si sa precizez in ceea ce am scris ca nu ar trebui sa mergem sa ne imbatam cand viata ne ofera dezamagiri sau ne raneste.Ar trebui sa incercam sa luptam , sa ne ridicam si sa mergem mai departe , nu "sa ne inecam amarul in alcool".Dar daca pe cineva ajuta asta , felicitari si bravo , eu is printre care sunt de parere ca asta nu ajuta.

    ReplyDelete
  8. Foarte tare articolul, Denis. :)
    Sunt de aceeasi parere cu tine. Eu nu beau [am avut si eu o perioada cand mi se parea cool, mai ales berea desi nu mi-a placut niciodata. Credeam pe atunci ca-mi place ca vedeam ca si altii beau. Lipsa de personalitate pe la 14 ani, deh. ._.] Mai beam rar cate un vin, o sangria, o vodka cu suc de fructe dar mi s-a aplecat luna trecuta la un majorat si acuma simplul gand la alcool imi face greata. Probabil asta e leacul, sau nu. xD
    Oricum nu ma bag sa-i opresc pe altii sa nu o mai faca, fiecare trebuie sa-si asume raspunderea pentru faptele lui, de aia postul tau nu va avea o influenta prea mare asupra unui consumator de alcool dar ca articol e super.
    De aia incerc sa nu prea dau prin baruri si locuri de gen iar daca o fac... "o cafea va rog si-un suc". xD

    ReplyDelete
  9. ideea postului e bunisoara, dar mai tre' sa lucrezi la lb. romana (gramatica si exprimare), ca o sa dai peste niste ironici care o sa-ti strice tot cheful de a posta in continuare. m-am gandit sa nu fiu unul dintre ei (ca e tentant) pt ca e neproductiv.

    <<"Sa nu-mi manc banii de bautura":-?...parca mai bine as manca ceva de la mc sau kfc decat sa beau acei bani. >>
    si peste cativa ani o sa zici la fel despre mc si kfc. vezi ca e foarte subtire si mobila linia dintre bine si rau.

    ReplyDelete
  10. alcohol: big toys for big boys.
    nu ustensile de lauda :D

    ReplyDelete
  11. ''club al oamenilor care nu cred ca a te distra inseamna sa bei toata noaptea ca o vita '' Imi place cum ai spus ai perfecta dreptate>:D<
    Frumos blog Denis Apreciez ce scri>:D:)!!

    ReplyDelete