07 September 2010

Zgomote organizate

Isterie mare în ultima vreme. Toata presa vuieşte că Inna, fâţa care cică suge bani (şi multe altele) cu grămada prin străinătăţuri s-a scăpat cu ţăţele pe dinafară. Probabil jurnaliştii respectivi nu au mai văzut de mult o ţâţă, deşi strada e plină de ştoarfe care şi le afişează gratuit. Pe de altă parte, povestea asta cu Inna şi succesul ei in muzică mi-a amintit de nişte specimene dragi mie, persoanele care posedă un intelect şi o importanţă pentru societate cam ca şi un bolovan din mijlocul unei şosele, dar care sunt ferm convinse că posedă adevărul absolut despre muzică.

Există astfel pizduţele care aud pentru prima oară ceva melodii între două futaiuri cu pulărăul (© şefa blogului) de servici şi apoi învaţă pe dinafară gusturile dânsului urmând să le trântească cu aroganţă ca fiind cea mai bună muzică. Şi ce dacă ăia de cântă poate zic că femeile sunt proaste şi bune numa de futut în cur? Gâsculiţele n-au auzit altceva în viaţa lor şi oricum prinţişorul are întotdeauna dreptate şi ştie mai bine decât cretinii ăilalţi.

Alt interes îl prezintă populaţia predominant masculină care rage din toţi bojocii pe diferite forumuri că ceea ce ascultă ceilalţi useri este o infecţie abjectă, pe când preferinţa lor este atât de supremă încât îşi fac şi laba pe ascuns doar din cauza gândului la ea. Formaţia lor favorită (singura pe care o cunosc) are pulă atât de mare încât orice râtan care nu o venerează ar trebui urgent să fie înecat cu ea. E drept că uneori ei mai recunosc că în trecut scula respectivă avea o erecţie mult mai considerabilă, dar asta nu schimbă judecata prea mult, sigur vor veni vremuri mai bune.

Un alt caz sunt persoanele nefutute care-şi descriu în texte de proporţii epice emoţiile lirice şi fascinaţia mişcătoare pe care le simt alături de muzica infinită, dându-i un element tantric şi eventual şi un ego celest. Apoi constaţi că rulează aceleaşi trei melodii într-un player enervant care porneşte singur şi pe care cu greu îl mai închizi. Şi că au fost părăsiţi de iubirea ce-i dădea emoţii la fel de lirice, fascinaţii, etc.

Dragi copii. Muzica este, după cum spune şi prăfuitul DEX, "arta de a exprima sentimente şi idei cu ajutorul sunetelor combinate într-o manieră specifică". Asta, asta, asta si asta sunt toate muzică. Nu-s de ascultat în mp3-ul vostru cu ecrane sparte şi nu-s de fundalul unei bâţâieli bete în căutarea unei pasărici umede. Evident că nu eşti obligat să fi savant în istoria şi tehnica muzicii ca să te bucuri de ea, dar odată ce cunoşti exemple ca cele de mai sus o să dai alt sens noţiunii de original. Nu trebuie să-ţi placă, trebuie doar să te facă să mergi mai departe.

Pentru că dacă te bucură un singur gen, eşti un limitat şi o să aştepţi ca prostu' să reinventeze cineva roata acolo. O să critici ca un pensionar frustrat faptul că tot ce iese este neinspirat şi nu o să-ţi dai seama că e tocmai din cauza minţii tale stafidite. Muzica există pentru a fi explorată şi cunoscută, nu pentru a fi tranşată şi apoi pusă în rama bunicii. Nu ţi-o poate da partenerul de futut, profesorul imbecil, anturajul de narcotici sau radioul plin de scremete. Ori o iei tu singur, ori faci ce vrei dar măcar taci dracu'.

4 comments:

  1. Păpuşe,

    Caută-l pe Dumnezeu pe fundul unei sticle and go jerk off at some porn.

    În biblia-ţi sfânta ce o foloseşti mai mult ca sigur pe post de toilet paper când numai există euroi în geanta mamei, scrie că acei copii ce nu-şi ascultă părinţii trebuie ucişi(Deuteronomul 22:2), şi literlamente ?

    Eşti un idiot.

    Ce naţie religioasă a comis cele mai multe crime posibile în numele religiei ?

    Ateii ?

    Şi te declari net superior tuturor celor ce nu îţi împărăaşesc poveştile de adormit copii.

    Dumnezeu îţi şopteste să te duci la biserică şi să îţi aprinzi o lumânare pâna nu o fac eu.

    ReplyDelete
  2. "Probabil jurnaliştii respectivi nu au mai văzut de mult o ţâţă"

    da cum nu!

    comentam zilele trecute cu niste amici continutul ziarului Libertatea: nenorociri, şoc, ţâţe- politica externa, ţâţe, politica internă, ţâţe, social, economic , bla bla, uite iar niţte perechi de ţâţe- monden, ţâţe acoperite, iote domle, unde mai e dreptatea pe lumea asta? apoi pagini plicticoase fără ţâţe... dupa care ultima şi prima pagina de pe care niciodată nu lipseşte câte o pereche de ţâţe, aşa, probabil pentru a reconforta cititorul intre doua articole indigeste...

    ReplyDelete
  3. @eskarina

    Haahahhahaha

    ReplyDelete