26 May 2012

Cum am lăsat io bacşiş 10 lei pentru o bere

Aţi auzit, intuiesc, numeroase poveşti legate de baru' ăla din Regie care arată ca Hogwarts. De 10 mii de ori am zis că nu mai calc acolo şi de tot atâtea dăţuri tot acolo nimerit-am. Mă refer, desigur, la Pirahna, în caz că cititorul încă nu e familiarizat cu cele mai proaste spelugi din Bucureşti.

Pirahna a fost primul bar pe care l-am acceptat. Mofturoasă prin definiţie, îmi plac 3 baruri (Rock'n Regie, terasa muncitorească Argentin şi Rockside unde are întâietate Rock FMu' în difuzoare) şi tolerez de silă sau nevoie alte 2. Aşa, să zic cu Pirahna. N-am fost niciodată fană a barurilor - dă-mi un petec de iarbă uscată, o doza de Cola şi un pachet de ţigări şi-s nespus de fericită. DAR...Pirahna l-am descoperit în primul an de facultate, pe vreme când nu era nevoie de o rezervare că era goluţ şi tot în vremea în care dacă vedeai o piţipoancă era un moment episodic de rătăcire pentru că ar fi confundat baru' cu Vanity Club, ăl de lângă (dacă se mai numeşte aşa).

Momentan am o ură profundă pentru spelugaspelunca cu muzică repetitivă (şi în general foarte proastă). Să mă explic.

Evenimente nefericite:

1. Mâncarea

Nu ceri niciodată mâncare în Pirahna. Niciodată. Dacă te roade stomacul mai rău ca nişte papuci de la H&M, mai bine te duci peste stradă şi-ţi iei o shaorma făcută din câinii maidanezi din campus. Dacă totuşi ceri ceva de mâncare o să îţi vină o oră mai târziu, rece ca mortul după 3 zile şi cu vagi urme de ADN uman. Nu.

2. Chelnerii

La orice bar/restaurant/spelugăspelunca se consideră un serviciu în momentul în care cineva vine, îţi ia comanda şi îţi aduce CEVA. În Pirahna se consideră un serviciu să VEZI un chelner. Nu să îţi ia comanda, doar să îl vezi în treacăt cum se duce la bârfă cu ceilalţi chelneri. Întotdeauna am respectat chelnerii şi barmanii, nu de frica faptului că m-aş putea trezi cu o flegmă în supă ci pentru că sunt frecaţi la minut, dau de clienţi imbecili şi munca lor e prea puţin respectată şi apreciată.
Exemplu concret: Stau la masă acum 2 ani (sau ceva de genul) cu încă 2 prieteni. Văd un chelner, fuge de parcă am o armă în mână. Freddie Krueger much? În cele din urmă, după 30 de minute de aşteptare pe o terasă destul de goală, vine şi ne ia comanda - bere. După alte 30 de minute şi insistenţe apar şi berile. Un alt rând de bere n-avurăm curaj să cerem, mai ales pentru că în alea 30 de minute probabil stăteau cu ele în mână căci erau şi calde. Cerem aşadar nota. După 45 de minute (nu, nu exagerez) nota încă nu venise, deşi i s-au trimis chelnerului remindere mai ceva ca la corporaţii.

După o perioadă în care am mai călcat pe acolo de maxim 2-3 ori, m-am dus cu 2 prietene in Pirahna. Ele au făcut comandă chelnerului, eu mi-am luat frumos de la bar, fiind deja obişnuită cu "tradiţia" locului. La sfârşit, când a venit nota, pe ea erau trecute berile fetelor dar şi ale mele, deşi eu, după cum am explicat, am plătit deja la bar.

3. Picătura care a umplut paharul.

Ultima oară am fost cu alde bărbate-miu. Iniţial am vrut sa mergem în Rock'n Regie pentru că în afară de muzica bună, toată lumea e amabilă cu toată lumea, berea ţi-o iei singurel de la bar, oamenii de acolo sunt de nota 10 şi cei ce frecventează barul nu se uită la tine de parcă ai un căcat în creştetul capului.
După hăhăieli, bere şi o perioadă de timp cer nota. Am impresia că era rândul meu să o plătesc pentru că am lăsat mai mulţi bani şi ideea era că restul era de circa 9-10 lei. Dacă era mai mult chiar mai rău. Ideea e că după vreo juma de ora, chelnerul tot nu apăru cu restul banilor. După lungi aşteptari, nervi şi "ţi-am zis eu că aici trebuie să ne luăm de la bar", hotărâm sa ne pornim şi să ne căcăm în ei de bani. Când mă ridic să mă îmbrac, apare şi chelnerul în capătu' celălalt al barului, se uită tâmp la mine şi presupune automat că banii i se cuvin şi se dispersează rapid. În seara aia eu am luat o bere, bărbate-miu la fel. Nota nu era mare, consumaţia nici atât. Muie Pirahna.

Decât să mai am de-a face cu tipologiile de oameni care lucrează acolo, mai bine beau Burger la pet printre blocurile gri. Din nou, un mare NU pentru Pirahna.

3 comments:

  1. Am mai fost prin Piranha pre-munca, mai mult m-au enervat gainile sincer sa fiu.
    Ce-i drept nici chelnerii nu-s cei mai draguti oameni de pe pamant oricum.
    Cool post!

    ReplyDelete
  2. nu exista cuvantul "speluga" in lumba romana. corect este "spelunca".

    ReplyDelete
  3. ^Foarte adevarat, nah. Sper sa-mi depasesc conditia fizica de om si sa fiu mai isteata pe viitor. Imi cer iertare :))))

    ReplyDelete