19 July 2010

Review: Robin Hood 2010

Productia ce il are in rolul principal pe Russell Crowe este la fel de proasta ca ideea de a face INCA un film construit in jurul arcasului din padurea Sherwood. Notabil insa efortul de a aborda inceputurile lui Robin Hood, dinainte sa devina nelegiuitul care fura de la bogati si ii fericeste pe cei saraci (cu duhul?).

Eforturile de a gasi diferente intre "Robin Hood" si alte filme de profil (ex: "Kingdom of Heaven" reloaded, cu alt actor dupa care saliveaza femeile americane in timp ce se imbuiba cu aripioare de la KFC) au fost zadarnice.

Scenele de lupta ar fi putut salva productia daca s-ar fi inteles ceva din ele. Tin minte ca in urma cu ceva ani am vazut un meci de fotbal la TV jucat pe ceata. Jucatorii pasau mingea, atunci cand o gaseau, catre adversari, se invarteau haotic in cerc incercand sa-si gaseasca coechipierii, etc. La fel ca si scenele bataioase din R.H., meciul ala a fost relativ comic insa fotbalul trebuie sa fie fotbal, asa cum o scena de lupta trebuie sa fie o nenorocita de scena de lupta.

Russell a jucat la fel de prost ca-n "Gladiatorul". Probabil va fi ridicat in slavi si pentru prestatia din filmul asta.

In opinia personala, singura varianta a lui "Robin Hood" demna de ceva a fost "Robin Hood - Men in tights", care a fost printre putinele comedii la care m-am hlizit - ma amuza putine chestii pe lumea asta. Varianta cu Kevin Costner a fost patetica. Eu una vreau sa-l vad pe Robin tragand cu arcul in oameni, nu incercand "sa traga cu arcul" in Marion. Zic si eu. Singura chestie buna la filmul ala a fost faptul ca la coloana sonora a contribuit Bryan Adams. Atat. Imi place si Costner dar nu suficient.

Concluzia: Robin Hood 2010 este insipid, plictisitor si facut in lipsa de subiect pentru alta productie.

PS: Da, o sa incep sa fac mai multe "cronici" de filme.

5 comments:

  1. nu sunt fan russel crowe si nu vreau sa critic nici cariera lui de actor nici review'ul tau la R.H
    dar spune-mi cateva filme pe care le consideri capodopere. (daca exista)

    ReplyDelete
  2. "Cronica" este slaba - am pornit pe ideea de a face ceva nou insa m-am pierdut pe drum. O sa fac unele mai serioase, mai complete (sper sa-mi si iasa).
    Capodopere nu pot spune ca am urmarit, fie pentru ca nu am fost 'indrumata' corect spre a le gasi, fie pentru ca nu consider ca le-am descoperit.
    Cateva filme care insa mi-au captat atentia:
    "The Devil's Advocate" - discursul lui Al Pacino despre umanitate a fost, in opinia mea, cireasa de pe tort. "Sunt ultimul umanist in viata." Mi-a placut enorm cum a fost scoasa in evidenta natura coruptibila a omului si faptul ca, spre deosebire de majoritatea filmelor, in centrul atentiei nu a fost marea poveste de amor.
    "Monster" (daca tot mi-am amintit de Charlize care a jucat in filmul mai sus mentionat) - un film dur, bazat pe fapte reale. Ce mi-a placut a fost faptul ca abordeaza psihologia criminalistica dintr-o noua perspectiva, anume motivele indreptatite(parerea mea) de a deveni un 'monstru'.
    "The Fountain" - film destul de nou, cu Hugh Jackman in rol principal. Nu mi se pare ca Jackman joaca prea grozav insa rolul asta i s-a potrivit perfect.
    Alte filme care mi-au placut: Schindler's List, Changeling (nu pentru ca-s fana Angelina Jolie), Domino, Milk (am impresia ca a luat Oscarul anul trecut), etc. Imi este greu sa ma gandesc la altele acum.
    Nu consider capodopere (de fapt cred ca li s-a acordat prea multa atentie) urmatoarele: Fight Club, Inglorious Bastards, Clockwork Orange, Amelie (mi-a placut dar nu e mare rahat de capul lui), etc.

    ReplyDelete
  3. why... thank you for the insight.

    ReplyDelete
  4. il iubesc pe russel crowe, "fightin' round the world" sa incerci filmul "Let Me In" e norvegian dar are subtitrari in engleza, e unul dintre cele mai bune filme care le-am vazut, suna-ma daca vrei sa-ti spun cum sa il iei

    ReplyDelete
  5. scuze, titlul e de fapt "Let the Right One In" e norvegian, se face si un remake numit let me in care apare anul asta dar ma indoiesc ca o sa fie bun de ceva, da varianta norvegiana din 2008 e unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata

    ReplyDelete